Alzheimer liga 

Een aangrijpende theatermonoloog over het thema dementie met live saxofoonmuziek geïnspireerd door het boek “Hersenschimmen” van Bernlef. Deze roman wordt wereldwijd als standaardwerk rond het thema dementie gezien. Lies Vandenburie kruipt in het hoofd van een vrouw met dementie en Stefaan Daems ondersteunt de monoloog met zijn saxofoon. Aangrijpend en zeer herkenbaar.

De voorstelling bestaat uit herschreven fragmenten uit de roman die naast mekaar gezet worden en zo terug een geheel vormen.

Dankzij het spel en visuele aspect en de muzikale aanvullingen ontstaat een volledige theatrale structuur. De voorstelling houdt het midden tussen poëzie en herkenbaarheid, vertellen en spelen, woord en muziek, hier en herinnering. Als toeschouwer word je meegenomen in het hoofd en de gedachten van een persoon met dementie. De toeschouwer krijgt een persoonlijk proces te zien van iemand die probeert grip te houden, iemand die de kunst van het verlies, dementeren, samen met haar naasten probeert te vatten.

 

Locatie : WZC De Regenboog – Regenbooglaan 14, Zwijndrecht.

GRATIS TOEGANG , wel even inschrijven via zwijndrecht@alzheimerliga.be

Info telefonisch : Dockx Koen 03/253.29.29