Ons Zomerheem: dementievriendelijk ! 

Op 21 september is het Werelddag Dementie. In ons huis zullen er enkele initiaven georganiseerd worden vanuit onze werkgroep 'dementievriendelijk'. Hiermee willen we graag deze aandoening extra in de kijker te zetten. We zetten ze op een rijtje:

Vanaf 15 september kan u in de gangen van Ons Zomerheem meer informatie terugvinden over dementie. Wie vragen heeft of over dit onderwerp wil praten, kan terecht in onze praathoek die u kan vinden in de inkomhal op donderdag 21 september. De referentiepersoon dementie Stefanie Clement zal aanwezig zijn van 14u00 tot 16u00 om u te woord te staan. 

Op woensdag 27 september zal er een verteltheater rond dementie gebracht worden door Leen Persijn. In deze monoloog vertelt Leen Persijn haar ervaringen die ze had met haar moeder die leed aan dementie, een verhaal van vallen en opstaan. Er worden tal van anekdotes verteld waarin het falend geheugen, de achterdocht, de onrust maar ook mooie en grappige momenten in de kijker worden gezet. Deze voorstelling gaat door vanaf 19u00 in de feestzaal van het Sint-Lutgardisinstituut. De inkomprijs bedraagt €5 en inschrijven is noodzakelijk via clements@onszomerheem.zkj.be of via het telefoonnummer 09 372 74 48. Meer informatie kan gelezen worden op de affiche.