Ons Zomerheem in beweging 

Van 22 april tot 28 april vindt de week van de valpreventie plaats. Het thema dit jaar is "Laat angst om te vallen je leven niet bepalen". Er zullen deze week heel wat bewegingsactiviteiten plaats vinden in ons huis.  Ook zijn we tijdens de week van de valpreventie opnieuw van start gegaan met onze welgekende Start To Walk, waarbij onze bewoners onder begeleiding van het A-team en de kine elk op hun eigen tempo een wandeling maken doorheen onze tuin. Op dinsdag 23 april werd het startschot gegeven en verzamelden we om 10u00 in de inkom. De wandeling gaat door op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Wie deelneemt, krijgt een extra beloning! Iedere wandelaar krijgt een deelnemerskaart die telkens afgestempeld wordt als hij/zij aanwezig is. Na 15 beurten, krijgen ze een verrassing. Ook de kinderen van de kinderopvang gaan opnieuw proberen om zoveel mogelijk met ons mee te wandelen. Een extra stimulans voor onze bewoners om zeker mee te gaan! Hier alvast enkele sfeerbeelden van onze eerste wandeling. 

Verder gaan we naast onze gekende Start To Walk dit jaar ook opnieuw van start met Start to Move, een activiteit die vorig jaar door de kine in het leven is geropen. Onze Start To Move gaat telkens door op donderdag vanaf 14u45. We verzamelen een eerste keer in de inkom op 2 mei waar de kinesitherapeuten een bewegingsparcours zullen uitgewerkt hebben met verschillende opdrachten. Zelfs bij regenweer zal deze activiteit doorgaan maar zal deze plaats vinden in de inkomhal, de kinéruimte of de vergaderzaal. Ondertussen werd er nieuw materiaal aangekocht zodat we kunnen zorgen voor voldoende afwisseling in de opdrachten. De bewegingsactiviteit wordt telkens afgesloten met een gezond drankje of een gezonde hap, klaargemaakt door de ergotherapeuten op de afdeling. Van een gezond totaalconcept gesproken! ;-). Hier vindt u alvast  enkele sfeerbeelden van de start van onze eerste Start To Move van dit jaar. 

Wij hopen alvast om veel bewoners te mogen ontvangen op een van deze bewegingsactiviteiten, want vergeet het niet " Rust roest!"