Goedemiddag, u spreekt met de wonderfoon.

In deze telefoon zitten herkenbare muziekjes, van Wim Sonneveld als Vader Abraham tot Ramses Shaffy en Rob de Nijs. Samen met deze telefoon dat uit hun verleden komt, blijkt het een mooi middel om deze mensen te activeren, rust te geven en soms ook te emotioneren. Een wonderbaarlijke telefoon.

Het idee komt uit Nederland waar Leo Willems een oude telefoon ombouwde voor zijn dementerende schoonmoeder. Sindsdien werd hij overal gevraagd om ook voor hen een telefoon om te bouwen naar een wonderfoon. Aangezien de aanvraag zo groot bleek en Leo Willems geen tijd heeft om aan deze vraag te voldoen heeft hij zijn bouwplannen op het internet gezet. Bedankt Leo!

Met deze plannen zijn we aan de slag gegaan en zijn we tot dit resultaat gekomen. De telefoon kan op afstand bedient worden. Wanneer de telefoon wordt opgenomen speelt er een lied. De bewoners kunnen door zelf aan de schijf te draaien de nummers op de telefoon veranderen. Wanneer de telefoon terug toegelegd wordt stopt de muziek. Ook zonder de telefoon te laten rinkelen, kunnen de bewoners de telefoon opnemen waarna er een liedje wordt afgepeeld.