We hebben een kleurrijke week achter de rug. Iedereen heeft kei-hard gewerkt. De bewoners zijn gelukkig. De medewerkers zijn te bewonderen voor het plaatje dat ze van De Regenboog maken. 10% Van de bewoners woont nu op zijn kamer. Daarvan verzorgden we altijd al 3 mensen met een infectie waar we dezelfde voorzorgsmaatregelen moeten nemen als nu. Twee bewoners die geregeld naar de nierdialyse over en weer moeten, zonderen we jammer genoeg veiligheidshalve ook af. Achttien bewoners vertonen één of meerdere symptomen van Corona. Onze werktitel daarvoor is “kamerarrest”. Dat is géén isolatie maar wel een “beperking” voor het gaan en staan van de bewoner. We controleren elke dag de kwaliteit van uitvoering van de maatregelen. Honderd procent van de “afzonderingen” worden nu 100% juist uitgevoerd! Knap werk.
Zelf gezien. Hartelijk dank aan alle medewerkers die dit samen klaarmaken. We kunnen dan ook best fier zijn dat we nog altijd nul besmette personen in De Regenboog hebben. Géén bewoner. Géén medewerker.

Morgen begint de lente. Doorheen alle Corona-gekte bewaren we zoveel mogelijk ons normale doen. Samen op weg naar Pasen. Het deco-team komt zeker weer sfeer brengen. Maar alles altijd op een aangepaste wijze.
Vlaanderen is druk bezig met het maken van stoffen mondmaskers. Wie dit voor ons wil doen, mag een mail sturen naar:
communicatie@deregenboog.zkj.be

Wij bezorgen je dan het juiste patroon, volgens de richtlijnen van de overheid.

Enkele thuiswachters bezorgden ook al filmpjes. Bewoners kunnen al 15 minuten echt pure TV zien. De kleuters en kinderen van onze schoolbuur kwamen elke dag 2 keer langs onze gevels om te zwaaien, kushandjes te gooien, te lachen en gidderen en ook samen te zingen. Echt ontroerend en mooi en héél hard gewaardeerd door de bewoners. En als ze dan eens willen terugzwaaien, doen ze dat vanop de terrassen aan het gebouw en … met 2 meter tussen.
Je kan nog steeds (korte) filmpjes en foto's mailen naar gerjafoto@gmail.com.

Al die vrolijkheid dreigden we te missen de volgende twee dagen. Tot het verrassende aanbod kwam van Radio Beverland om vanaf nu elke zondag een verzoekplaatprogramma te maken van en voor de bewoners in De Regenboog.

Hoe kan je jouw boodschap kunt laten horen?

Bezorg via mail volgende info aan Radio Beverland: gerard_heyrman@hotmail.com

 • Naam en telefoonnummer aanvrager
 • Naam (en telefoonnummer) voor wie het verzoekje bestemd is
 • Verblijfplaats, gemeente, andere info
 • Titel van het nummer
 • Uitvoerder van het nummer
 • Eventuele tekst, mededelingen, boodschap welke bij de verzoekplaat zullen
  worden ingesproken
 • Gewenste uitzenddag (datum)
  Uitzenddagen: Zondagen tussen 14 en 16 u op Radio Beverland 106.1FM,
  zolang het Corona–virus in het Waasland is.

Tot hoors,
Chris Rogier

linkedin