Terug naar overzicht

Nieuwsbrief 2 November - Toegang ontmoetingscentrum en nationale ouderenweek

Vanaf woensdag 3 november gaat het ontmoetingscentrum terug open voor bewoners met hun bezoekers. We vinden het voor de mentale gezondheid van de bewoners zeer belangrijk dat we bezoek kunnen blijven toelaten, al willen we hierbij de veiligheid voor alle bewoners niet uit het oog verliezen.

Daarom namen we met het crisisteam vandaag de volgende beslissingen i.v.m. een bezoek aan het ontmoetingscentrum (OC):

  • Bezoekers dragen steeds een chirurgisch mondmasker vanaf de leeftijd van 6 jaar.
  • Bezoekers registeren zich in de inkomhal en ontsmetten de handen.
  • Er is slechts 1 ingang om het ontmoetingscentrum te bereiken en dat is de deur in de inkomhal.
  • Bezoekers wachten achter de tafel die daar werd geplaatst met hun Covid Safe Ticket (CST) en hun paspoort. Een vrijwilliger of medewerker zal de Covid Safe tickets controleren. Alle bezoekers ouder dan 12j en 2m moeten in het bezit zijn van dit Covid Safe Ticket en paspoort anders zal de inkom tot het ontmoetingscentrum hen ontzegd worden.
  • Bezoekers die wachten respecteren de afstand van 1.5m tot de volgende wachtende in de rij. We doen ons best om het wachten tot een minimum te beperken.
  • Het mondmasker mag pas afgezet worden van zodra men aan een tafel zit.
  • Er worden slechts 2 bezoekers per bewoner toegelaten, ook in het OC.
  • Bewoners van WZC De Regenboog hebben GEEN Covid Safe Ticket nodig voor een bezoek aan het OC. Bewoners van GAW De Mantel en van het dagcentrum LAVA hebben dit wel nodig. We vragen met aandrang aan alle vertegenwoordigers om het Covid Safe Ticket voor hun familielid in orde te brengen.

U kan de vaccinatiecertificaten terugvinden via de CovidsafeBE-app, op mijnburgerprofiel.be en op mijngezondheid.be. U dient hiervoor te beschikken over een kaartlezer en in het bezit te zijn van het paspoort van de bewoner alsook de pincode van het paspoort.
Wenst u het vaccinatiecertificaat per post toegestuurd te krijgen dan kan dit via het nummer 078 78 78 50. U dient dan in het bezit te zijn van het rijksregisternummer. Hou er rekening mee dat het een week duurt vooraleer u het certificaat ontvangt.

Om de concentratie aan CO2 in het ontmoetingscentrum nauwkeurig te kunnen opvolgen zullen we een tweede meter plaatsen. Ventilatie blijft een zeer belangrijke maatregel. Het lijkt dan ook aangewezen om bewoners extra te beschermen d.m.v. een sjaal of dekentje.

Feest in De Regenboog: nationale ouderenweek

In de week van 13 november tot 21 november vieren we feest in De Regenboog. Het is dan immers de nationale ouderenweek. Met het oog op verhoogde besmettingsgraad in het dagelijkse leven nemen we ook tijdens deze week extra voorzorgsmaatregelen om alles zo veilig mogelijk te kunnen organiseren. We stellen graag het programma aan jullie voor met de daarbij horende door het crisisteam gemaakte afspraken:

Zaterdag 13 november
10u30 – 11u30 Aperitiefconcert door Tournée Générale

Maandag 15 november
Ontbijt met bubbels op de afdelingen

Dinsdag 16 november
14u30 – 16u30 Optreden Lia Linda

Woensdag 17 november
14u30 – 16u30 De Regenboog zingt

Vrijdag 19 november
10u30 – 11u30 Zitdansen

Zondag 21 november
10u30 – 11u30 Viering in de kapel

Tijdens deze activiteiten zullen bewoners in afdelingsbubbels plaats nemen in het ontmoetingscentrum. Er zijn tijdens deze activiteiten GEEN BEZOEKERS toegelaten omdat het dan niet haalbaar is om 1.5m van andere bewoners te bewaren. Tijdens deze week zal het ontmoetingscentrum dus uitzonderlijk gesloten zijn op 16/11 en 17/11.

De bewoners van De Mantel en de bezoekers van Lava nodigen we tijdens deze feestelijke week van harte uit om mee te genieten van de verschillende activiteiten. Voor de activiteiten die doorgaan in het ontmoetingscentrum vragen wel om een CST te kunnen voorleggen. Ook voor jullie zullen we een tafel voorzien zodat jullie in jullie bubbel veilig kunnen deelnemen aan de activiteiten.

Bovenstaande maatregelen zijn ook voor ons geen evidentie en vragen van onze medewerkers en vrijwilligers extra inspanningen. We hopen dan ook op jullie steun te mogen rekenen bij het naleven van deze regels. Alleen samen kunnen we het veilig houden voor onze bewoners en onze medewerkers.

We danken alvast iedereen om de gevraagde maatregelen strikt na te leven.

Met vriendelijke groeten,
Het crisisteam en de directie van WZC De Regenboog

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin