Beste familieleden

Via deze weg geven wij graag een update naar aanleiding van de beslissing van de veiligheidsraad van woensdag 15 april 2020.

Er werd aangekondigd dat elke bewoner uit een woonzorgcentrum, mits het nemen van de nodige voorzorgsmaatregelen, één bezoeker mag ontvangen.

Zorg-Saam stelt het welzijn van zijn bewoners altijd voorop. Onze medewerkers zijn dan ook al meer dan een maand enorme inspanningen aan het leveren om ieder van hen de juiste zorg te bieden, ze gerust te stellen en ze elke dag te groeten met een glimlach. Het goede nieuws is dat er door onze enorme inspanningen nog steeds heel wat gezonde bewoners zijn. Een 2000-tal stelt het goed. En we willen dat ook zo houden in de toekomst. Het weren van het virus is momenteel topprioriteit.

Deze crisis vraagt heel veel flexibiliteit van iedereen. Medewerkers moeten werken onder nieuwe omstandigheden, bewoners moeten soms van kamer en omgeving veranderen, familieleden kunnen hun wekelijks bezoek nu enkel digitaal inplannen… Het is moeilijk maar het is momenteel na een maand helaas het nieuwe normaal geworden. De rust is dan ook in vele huizen teruggekeerd.

De maatregel om bezoekers terug toe te laten is vanuit het menselijke aspect te begrijpen. We begrijpen dat de nood om elkaar te zien hoog is. We zijn er ons ook van bewust dat het missen van de familie zwaar weegt op zowel de bewoners als jullie. Toch vragen wij om nog even jullie enthousiasme te temperen. De maatregel van de veiligheidsraad werd namelijk genomen zonder overleg met de sector. Om de goede zorg van onze bewoners te kunnen blijven garanderen en om alles zo gestroomlijnd mogelijk te laten verlopen, willen wij de tijd nemen om alle mogelijke scenario’s te bestuderen en uit te stippelen hoe we eventueel bezoek kunnen toelaten.

Bedankt voor het begrip.

#SamenZorgen voor elkaar.

linkedin