Beste bewoners en bezoekers,

Vanaf 20.07.20 wordt de bezoekersregeling in Moervaartheem opnieuw enigszins versoepeld. Vanaf die datum zijn volgende richtlijnen van toepassing:

  • Bezoek is mogelijk op weekdagen en weekend van 10u tot 16u en duurt maximum 1 uur.
  • Het bezoek dient niet meer vooraf gereserveerd te worden via de gekende link, maar elke bezoeker dient zich wel te registreren aan de inkom.
  • Het aantal bezoekers per dag is niet meer gelimiteerd, maar er zijn slechts 2 bezoekers tegelijkertijd toegelaten op de kamer, naast de bewoner.
  • Men ontsmet de handen minimaal bij het binnenkomen en het verlaten van de voorziening. Graag ook handen ontsmetten bij het betreden van de liften en het verlaten ervan.
  • Iedereen draagt altijd en overal een chirurgisch mondneusmasker, ook bij wandelingen. Dit masker wordt niet verwijderd (vandaar dat eten en drinken tijdens het bezoek niet toegelaten is) en wordt correct gedragen (zie richtlijnen in bijlage). Ook kinderen vanaf 3 jaar dienen een chirurgisch mondneusmasker te dragen. Het mondneusmasker van de bewoner is voorzien in een kartonnen bakje op de kast in de kamer.
  • Men neemt steeds de kortste weg van de inkom naar de kamer en omgekeerd en heeft geen contact met anderen.
  • Per afdeling zullen sprayflacons beschikbaar zijn met ontsmettingsmiddel. Na het bezoek dient men een sprayflacon te halen en alle contactpunten (= plaatsen die men heeft aangeraakt) op de kamer en in de gang te ontsmetten. Vergeet ook de sprayflacon zelf niet te ontsmetten.
  • Onze cafetaria blijft voorlopig gesloten. Wij hopen in het najaar ook op dit vlak vooruitzichten te kunnen geven.

U begrijpt ongetwijfeld dat wij genoodzaakt zijn deze strenge maatregelen te nemen, voor de veiligheid van onze bewoners, uw dierbaren, en medewerkers tegen de Covid-19 dreiging. Ik durf dan ook te vertrouwen op een strikte naleving.

Bezoekers die bovenstaande maatregelen niet volgen, brengen al onze bewoners en medewerkers in gevaar. In dergelijke gevallen zal de bewoner die deze bezoekers hebben bezocht gedurende 14 dagen in kamerarrest worden geplaatst om mogelijke verspreiding van een eventuele besmetting te beperken.

Laten we het met ons allen veilig houden en geniet van jouw bezoek!

Met vriendelijke groeten,

Christine Van Acker

Algemeen directeur

linkedin