Beste bewoners en familieleden,

We zetten het nieuwe jaar alvast goed in! Bij de testing van maandag (waarbij alle negatieve bewoners en medewerkers nogmaals werden getest) waren de resultaten opnieuw allemaal negatief. We springen hier een gat in de lucht!

We kunnen eerstdaags terugkeren naar het ‘normale’ leven. Er zullen een tweetal bewoners voor alle zekerheid nog een week in druppelcontactisolatie moeten blijven op de kamer, maar we kunnen zeggen dat we nagenoeg coronavrij zijn.

De leefgroepwerking kan ook op de eerste en tweede verdieping terug opstarten. Dat betekent dat bewoners die extra toezicht nodig hebben, terug kunnen samen eten in de huiskamer, en dat er opnieuw activiteiten samen met meerdere bewoners kunnen georganiseerd worden. Dat wordt een feest…

Grote overkoepelende activiteiten zitten er nog niet in (we blijven per afdeling), maar we zetten toch een grote stap richting het oude ‘normaal’.

Vandaag wordt het gelijkvloers volledig ontsmet (een ‘eindschoonmaak’ zoals we dat noemen). Vanaf morgen wordt de afdeling dan als niet meer besmet beschouwd. Dit betekent dat vanaf morgen het bezoek voor het gelijkvloers mag mee verlopen met het gewone bezoek. Er moet dus niet meer gereserveerd worden om op bezoek te komen.

Donderdag 07.12.21 zullen alle bewoners van de cohorte op van de eerste verdieping terugkeren naar hun kamer. Vanaf vrijdag geldt dan ook voor deze bewoners terug de gewone bezoekregeling.

Gezien vanaf vrijdag alle bewoners (behalve de 2 personen die nog een paar dagen in druppel-contact isolatie moeten) terug bezoek op de kamer mogen krijgen, kan de was die door de familieleden wordt verzorgd, vanaf dan ook terug van de kamer worden meegenomen.

Gezien er uiteraard nog steeds kans is op besmetting, moeten we voor de bezoekregeling nog steeds de afspraken opgelegd door overheid volgen en moeten we heel voorzichtig te werk blijven gaan.

De gekende afspraken blijven voor iedereen gelden:

  • 1 bezoeker per week
  • de bezoeker mag desgewenst wekelijks wisselen
  • duur van het bezoek: max. 1 uur
  • de bezoeker en de bewoner dragen een chirurgisch mondmasker

De bezoekuren worden uitgebreid:

  • Maandag tussen 13u30 en 16u
  • Dinsdag tussen 14 en 18u
  • Woensdag tussen 13u30 en 16u
  • Donderdag tussen 10 en 12u en tussen 13u30 en 16u
  • Vrijdag tussen 13u30 en 16u
  • Zaterdag tussen 14 en 17u

Als we coronavrij blijven, hopen we te kunnen vaccineren in de week van 18 januari. Wij zullen blij zijn als ook dit achter de rug is, zodat we geruster kunnen zijn dat we dergelijke zware uitbraak niet nog eens opnieuw hoeven mee te maken.

Ook voor u als bewoner en familie zijn de voorbije 2 maanden bijzonder zwaar geweest. Zonder twijfel is dit goede nieuws ook voor u een opluchting.

Mochten er nog zaken onduidelijk zijn, aarzel niet om contact op te nemen met de hoofdverpleegkundige.

Vriendelijke groeten,
Christine Van Acker
Algemeen directeur

linkedin