Beste bewoners en familie,

Op 10.01.22 kregen we van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid nieuwe richtlijnen in een poging zo goed mogelijke bescherming te bieden tegen de zeer besmettelijke Omikron variant.

Voor volgende richtlijnen wil ik graag uw aandacht vragen:

 • Bezoekers worden gesensibiliseerd om het chirurgisch mondneusmasker op een correcte wijze te dragen en te bewaren (bv. niet in de broekzak) en niet langer dan 4 uur te gebruiken.
 • Bezoekers die positief getest werden, kunnen vanaf de staalname of de start van de symptomen minimum 10 dagen (duur isolatieperiode en 3 dagen voorzichtigheid) niet op bezoek gaan in een voorziening.
 • Alle bezoekers (ongeacht hun vaccinatiegraad) kunnen na een hoogrisicocontact tot en met 10 dagen na het hoogrisicocontact niet op bezoek komen.

Alvast bedankt om deze richtlijnen strikt te volgen.

----------------------------------------------------------------------------------------

Beste bewoners en familie,

We worden opnieuw samen uitgedaagd. Ongetwijfeld hebt u al in de media vernomen dat de nieuwe variant van de Covid-virus, omikron, tot drie keer besmettelijker is dan de delta-variant. De experten verwachten dat tegen het einde van het jaar omikron dominant zal zijn.

We weten nu nog onvoldoende hoe ziek onze bewoners hiervan zullen worden. We stellen vast dat de boosterprik hen zeer goed beschermt tegen de delta-variant, maar we weten niet of dat ook het geval zal zijn voor omikron. We willen ons dan ook zo goed mogelijk voorbereiden en voorkomen dat omikron in ons woonzorgcentrum zal circuleren. We rekenen hiervoor op uw hulp en verantwoordelijkheid. De feestdagen naderen: voor veel van onze bewoners een belangrijk familiemoment. Er komt dan meer bezoek dan gewoonlijk; of onze bewoners gaan bij familie op bezoek.

Wat kan je zelf doen?

 • Gebruik zelftesten! Zelftesten zijn een belangrijk wapen in onze strijd tegen het virus. Doe een zelftest thuis vóór je op bezoek komt; of laat iedereen bij een feest thuis een zelftest doen. Zo kan je het risico op een mogelijke besmetting sterk reduceren.
  Zelftesten zijn vlot verkrijgbaar in de apotheek of in de supermarkt (bv. Kruidvat, Colruyt). Na 15 minuten heb je het resultaat. Bij zelftesten hoef je de wisser slechts 2 cm in de neus in te brengen. Er zijn ook speekseltesten te koop.
 • Mondneusmaskers. Alle bezoekers vanaf zes jaar dragen een chirurgisch mondneusmasker niet alleen bij verplaatsingen in het woonzorgcentrum, maar ook tijdens hun contacten met de bewoner. We bevelen echter het dragen van een FP2-masker aan. Die maskers bieden betere bescherming dan de gewone chirurgische maskers.
 • Kom met niet te veel personen tegelijk op kamerbezoek. We bevelen aan om met niet meer dan 2 personen tegelijk in de kamer op bezoek te komen. Zorg ervoor dat de ruimte goed verlucht wordt tijdens het bezoek.
 • Wees voorzichtig met kinderen: het virus circuleert nog altijd heel sterk bij kleuters en lagere schoolkinderen. Ze hebben ook vaak geen symptomen maar kunnen het virus wel doorgeven aan de bewoners.
 • Bewoners zijn vrij om buiten te gaan, mits het respecteren van de voorzorgsmaatregelen zoals die gelden buiten het woonzorgcentrum. Bij bijeenkomsten of feesten thuis adviseren wij u het volgende
  • vraag aan alle deelnemers voorafgaand een sneltest af te nemen;
  • ventileer voldoende door regelmatig het raam open te zetten.
 • Ben je zelf ziek of besmet: blijf dan thuis! En nodig de bewoner niet uit voor een buitenhuisbezoek.

Heb je nog specifieke vragen, aarzel niet om ons te contacteren. We hopen dat ons woonzorgcentrum gespaard zal blijven van een omikron-uitbraak. We danken u alvast om hieraan samen met ons mee te werken.

Met vriendelijke groeten

Christine Van Acker
Algemeen directeur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin