Beste bewoners en familie,

Gezien de steeds stijgende cijfers aangaande besmettingen met Covid-19 in ons land en in onze gemeente, hebben we beslist onze cafetaria vanaf vandaag terug te sluiten voor bewoners en bezoekers.

Wij hopen op die manier onze bewoners en medewerkers extra te kunnen beschermen tegen dit virus en hopelijk krijgen we de besmettingen snel onder controle, zodat we terug mensen kunnen verwelkomen in onze cafetaria.

Alvast bedankt voor uw begrip.

Met vriendelijke groeten,

Christine Van Acker

Algemeen directeur


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste bewoners en familieleden,

Vandaag kregen we nieuwe richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid voor de residentiële ouderenzorg.

Bijkomend bij de maatregelen die gisteren reeds werden gecommuniceerd, vraagt het Agentschap nog volgende richtlijnen te volgen en dit vanaf 29.10.21 (tenzij anders vermeld):

 • Mondmaskerplicht wordt opnieuw de algemene regel, ook voor de bewoners. Concreet betekent dit volgende zaken:
  • Niet enkel de bezoekers, maar ook de bewoners dienen tijdens het bezoekmoment een mondneusmasker te dragen.
  • Zodra een bewoner in contact komt of kan komen met een andere persoon, dient het mondneusmasker gedragen te worden. Dit betekent dat tijdens de zorgmomenten het masker wordt gebruikt door de bewoner, alsook bij verplaatsingen door het gebouw. De leefgroep wordt als bubbel beschouwd en daar dient dus geen masker gedragen te worden door de bewoner.
 • Vanaf 01.11.21 - 23.11.21 is de cafetaria enkel toegankelijk mits het voorleggen van een Covid Safe Ticket.

Ik ben me bewust van de impact die deze verstrenging met zich mee brengt, maar hoop toch te kunnen rekenen op een strikte toepassing door iedereen en dit in het belang van de veiligheid van onze bewoners en onze medewerkers.

Met vriendelijke groeten,

Christine Van Acker

Algemeen directeur


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste bewoners en familieleden,

Op het Overlegcomité werden gisteren een aantal beslissingen genomen in een poging om de stijgende Covid-19 besmettingen een halt toe te roepen.

Naast onze zorg voor een kwaliteitsvol leven voor onze bewoners en het behoud van de bezoekmogelijkheden voor de familie, gaat onze zorg uiteraard ook uit naar de veiligheid van onze bewoners en onze medewerker. We hebben dan ook onze huidige maatregelen in het kader van het bestrijden van deze pandemie licht herwerkt, met vooral oog voor een gezond evenwicht tussen de kwaliteit van leven voor onze bewoners en de veiligheid.

Vanaf 29.10.21 zijn volgende maatregelen van toepassing in het Moervaartheem:

 • Iedereen die onze voorziening betreedt, draagt een chirurgisch mondneusmasker gedurende de volledige duur van het bezoek. Dit betekent dat het masker op de kamer niet mag verwijderd worden.
 • Onze bewoners ontvangen hun bezoek in hun eigen kamer en niet in de woonkamers.
 • Ook kinderen vanaf 6 jaar dragen een chirurgisch mondneusmasker.
 • Het aantal bezoekers op hetzelfde moment op de kamer is beperkt tot max. 2 personen.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar zijn welkom met een max. van 2 op de kamer en met een mondneusmasker vanaf 6 jaar. In dit geval zijn 2 volwassenen en 2 kinderen jonger dan 12 jaar toegelaten.
 • De bezoekers nemen bij de ingang een sprayflacon met ontsmettingsmiddel en keukenrol mee naar de kamer en ontsmetten alle oppervlakken die ze hebben aangeraakt.
 • Gebruik cafetaria:
  • Per tafel kunnen max. 4 personen plaatsnemen (inclusief bewoner)
  • De bestelling wordt aan de tafel opgenomen en wordt bediend aan de tafel om onnodig over en weer lopen te vermijden.
  • Zodra men rechtstaat of bij verplaatsing, wordt het mondneusmasker door de bezoekers correct gebruikt.
  • De tafels staan op 1.5 m afstand.
 • Nieuwe familiefeestjes met meer dan 4 personen worden tot nader bericht on hold geplaatst. De reeds ingeplande feestjes kunnen nog doorgaan.

Laten we hopen dat we met deze beperkte maatregelen, ons huis gezond kunnen houden. Alvast bedankt voor jullie begrip en correcte opvolging van deze maatregelen.

Met vriendelijke groeten,

Christine Van Acker

Algemeen directeur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin