U heeft het ongetwijfeld ook via de media gehoord: de cijfers van de nieuwe besmettingen stijgen.

Het weekgemiddelde in België stijgt naar 115 nieuwe besmettingen per dag en dit is een stijging met 32%. Als we de dagcijfers bekijken zien we dat er op maandag 13 juli 216 nieuwe besmettingen waren. Om dit even in perspectief te zetten: op 15 maart 2020 waren er 214 nieuwe besmettingen.

Volgens de experts is dit de start van de tweede golf.

Zelf kunnen we via de online tool van Sciensano de cijfers per gemeente bekijken. Dit doen we ook dagelijks. We volgen de situatie dag per dag op.

Verdere versoepelingen kunnen we helaas niet doen. Het ziet er naar uit dat we eventueel eerder zullen moeten terugschroeven.

We zijn niet in de mogelijkheid om soepel om te gaan met deze richtlijnen. We worden heel vaak gevraagd om uitzonderingen te maken, maar kunnen hier niet op in gaan.

Tachtigplussers zijn heel kwetsbaar voor het virus. Meer dan 90% van onze bewoners zijn tachtigplussers. Door deze veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en zorgvuldig op te volgen zorgen we samen voor onze bewoners en dus voor jullie naasten en familieleden. We rekenen echt op ieders verantwoordelijkheidsgevoel. Als we verder merken dat er mensen zich niet aan de richtlijnen houden, zullen wij individueel mensen moeten bezoek weigeren of het kader waarbinnen bezoek kan moeten terugschroeven.

Woonzorgcentrum Onderdale is één van de 15 huizen van Zorg-Saam ZKJ. Elk huis is in de mogelijkheid om de versoepelingen aan te passen aan de situatie. Het is dus heel goed mogelijk dat de richtlijnen in Onderdaleanders zijn dan in de andere huizen.

De directie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin