Beste familie,

Wij hebben de testresultaten van dinsdag 14 december en woensdag 15 december ontvangen.

Afdeling B, gelijkvloers

Alle testresultaten zijn negatief. De besmetting heeft zich niet meer verdergezet op deze afdeling. Dat is goed nieuws.

Er verblijft nog 1 bewoner in kamerisolatie.

De bewoners die in het ziekenhuis verbleven zijn terug thuis in het woonzorgcentrum.

Afdeling C, eerste verdiep

Op afdeling C is er 1 bewoner positief. De bewoner verblijft in kamerisolatie. Momenteel zijn er 2 bewoners die positief zijn.

Op deze afdeling hebben bewoners veel onderling contact.

In overleg met de CRA-arts en Zorg en Gezondheid is beslist dat alle bewoners en medewerkers van deze afdeling opnieuw worden getest op dinsdag 21/12. We hopen dat de besmetting zich niet heeft verdergezet. Afhankelijk van de resultaten zullen we afspraken evalueren.

Op basis van deze testresultaten en de huidige situatie in de samenleving vragen we om volgende afspraken na te leven:

Cafetaria

De cafetaria is terug open. Je toont jouw covid-safe bewijs aan de vrijwilliger van de cafetaria. Bezoek in de cafetaria kan met maximum 4 personen, inclusief de bewoner.

Omdat de mogelijkheid bestaat dat er nog bewoners positief zijn op afdeling C, eerste verdiep, is er voor hen voorlopig geen mogelijkheid om de cafetaria te bezoeken.

Bezoekersregeling

Graag willen wij voor iedereen goede feesten dit jaar met voldoende bezoek en toch de nodige voorzichtigheid rond Covid-19. We willen nogmaals duiden op het belang van handhygiëne, mondmasker, ventilatie en afstand. Deze maatregelen zijn heel belangrijk om te voorkomen dat onze bewoners besmet worden.

Mondmasker is ook verplicht voor kinderen vanaf 6 jaar, dit omdat er onder de kinderen veel besmettingen zijn.

Afdeling B, gelijkvloers en afdeling A, 2de verdiep

Vanaf vrijdag 17 december mogen er opnieuw 2 bezoekers op hetzelfde moment aanwezig zijn op de kamer. Er geldt geen beperking op het aantal bezoekers per week, toch vragen we de nodige voorzichtigheid hierbij aangezien het aantal besmettingen in de samenleving nog steeds hoog is.

Afdeling C, 1ste verdiep

Momenteel hebben we nog geen duidelijk beeld of de besmetting zich zal verder zetten op de afdeling. Voor deze afdeling blijft de bezoekersregeling voorlopig hetzelfde, nl. 2 vaste bezoekers per week, die niet op hetzelfde moment mogen aanwezig zijn. Na de testresultaten van 21 december zullen we de bezoekersregeling opnieuw evalueren. We hopen dat we voor de feestdagen de bezoekersregeling kunnen verruimen.

Uitgaand bezoek voor alle afdelingen

Bij uitgaand bezoek in een thuissituatie zal de bewoner getest worden bij ons op dag 5 na het bezoek. Dit om te voorkomen dat indien de bewoner positief zou zijn, de besmetting zich kan verderzetten tussen de bewoners.

Wij begrijpen dat het ook dit jaar niet de feestdagen zijn zoals we ze graag willen. Ook wij willen graag dat onze bewoners zoveel mogelijk omringd worden door familie, vrienden, … en wij vinden het spijtig dat onze bewoners ‘het leven van voor corona’ nog niet opnieuw kunnen opnemen.

Voor de veiligheid van al onze bewoners en medewerkers kunnen wij niet anders dan bepaalde beslissingen nemen.

We blijven rekenen op de verantwoordelijkheid van iedereen die bij ons in huis komt.

Alvast bedankt en prettige feestdagen.

De directie

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin