Naar jaarlijkse gewoonte vindt er tijdens de zomer een fotowedstrijd plaats in Ons Zomerheem. Het thema is “Zomers plezier”, een heel breed thema waarbij zowel dierenfoto’s, foto’s met kinderen, sportfoto’s, reisfoto’s, … aan bod kunnen komen. Kortom als ze maar een zomerse, vrolijke sfeer uitstralen.

In het najaar wordt er een selectie gemaakt van deze foto’s die in de gangen van Ons Zomerheem zullen tentoon gesteld worden. Wil jij ook deelnemen aan deze fotowedstrijd en zo kans maken om met je foto uit te hangen in de gangen van Ons Zomerheem? Lees dan vlug onderstaand reglement.

Zomerse foto's halen herinneringen op bij onze bewoners

Wat moet je doen? :

Neem een foto die een vrolijke, zomerse sfeer uitstraalt. Je mag deelnemen met maximum 5 foto’s. Deze foto’s hoeven niet bij elkaar te passen. Je kan enkel deelnemen met digitale foto’s. Aangezien we de foto’s willen ontwikkelen op groot formaat, moeten alle foto’s een minimum grootte hebben van 2Mb en een maximum van 4Mb (ofwel 2000 pixels in de breedte of hoogte).

Foto’s met een kleiner formaat (vaak foto’s genomen met smartphone) kunnen ook, maar zullen op een kleiner formaat ontwikkeld worden. Vermeld bij het doorsturen van de foto’s wat er op de foto te zien is. Zorg ervoor dat de personen op de foto weten van de foto en weet hebben dat deze foto mogelijks tentoongesteld kan worden. Vraag dus toestemming voor publicatie.

Wie kan meedoen aan de wedstrijd?

Personeel, vrijwilligers, bewoners van Ons Zomerheem en de GAW, gasten van dagverzorging en kortverblijf, vakantiejobs, stagiaires, familie van bewoners, sympathisanten van Ons Zomerheem, …

Hoe foto’s indienen?:

Alle foto’s moeten ten laatste binnen zijn op zaterdag 31 augustus 2019. Je kan de foto’s (foto per foto) doorsturen naar fotowedstrijd@onszomerheem.zkj.be met als onderwerp “fotowedstrijd en je naam”. Je mag ook de foto’s op USB-stick afgeven aan de receptie. De USB-stick moet in een enveloppe zitten met daarop duidelijk je naam en “fotowedstrijd”.
Er is geen eerste prijs, maar de foto’s die door de selectieronde komen, zullen op groot formaat ontwikkeld worden. De deelnemers krijgen na de tentoonstelling deze foto’s mee naar huis.

Er wordt niet gezocht naar dé mooiste foto, maar wel naar de mooiste 40 foto’s om een mooie tentoonstelling te kunnen opbouwen. Niet alle ingestuurde foto’s zullen dus ook in de tentoonstelling te zien zijn.
Wil je graag nog wat meer info over deze wedstrijd? Dan kan je steeds terecht bij Veerle Vermeire.