31 maart 2020

Beste bewoners, familie en medewerkers,

Graag informeren we jullie over de stand van zaken in onze strijd tegen het corona virus. Er is goed nieuws en er is hoop.

  1. We doen het goed. Tot op heden hebben we nog geen besmette bewoners en slechts een medewerker die positief test. Het gaat nu goed met haar.
  2. We beschikken nu over voldoende materiaal: mondmaskers, alcoholgel, handschoenen,........
  3. Sinds deze week hebben we de mogelijkheid om bewoners te testen. Dit gaan we nu ook doen. We beginnen bij bewoners met symptomen. We verwittigen familie en bewoner zodra we bericht krijgen van het labo.
  4. Bij een positieve test zullen we de besmette bewoners in quarantaine plaatsen in een afzonderlijke unit. We beseffen dat een verhuis van kamer niet aangenaam is, maar het is voor iedereen (bewoners en medewerkers ) een veiliger oplossing.

In het kader van maximale bescherming van de bewoners, hebben we enkele bedden in een afzonderlijke unit nodig. Zo kunnen deze bewoners de andere bewoners niet besmetten. In Sint Rafael hebben we 5 volledig uitgeruste kamers ter beschikking in Het Poortje. We hebben die volledig klaargemaakt voor de zorg van besmette bewoners uit Residentie Sara en Residentie Rafael. Mocht het nodig blijken, maken we meer capaciteit vrij.

We kunnen hiermee starten vanaf aanstaande maandag 6 april. We voorzien dat een verblijf in de aparte unit 14 dagen kan duren. Daarna volgt nog eens 14 dagen een beperkte quarantaine op de huidige kamer. Deze kamer blijft immers gereserveerd voor de bewoner.

Graag wil ik de families danken: voor het vertrouwen in de medewerkers, voor jullie geduld, voor jullie bemoedigende woorden. Mijn dank gaat ook uit naar alle medewerkers die zich blijven inzetten voor de bewoners.

Ten slotte wens ik onze bewoners nog goede moed voor de komende periode.

Met vriendelijke groet,

Manu Langerock

31 maart 2020

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin