Beste familie,

Graag laten wij u weten dat op vrijdag 15 januari alle bewoners (waarvan toestemming) het COVID19 vaccin zullen toegediend krijgen. Het gaat over de eerste inenting van het vaccin van Pfizer BioNTech.

De tweede toediening zal plaatsvinden op vrijdag 5 februari (min. 21 dagen na eerste vaccinatie).

We hopen hiermee dat we onze kwetsbare bewoners kunnen beschermen en verder gespaard zullen blijven van uitbraken. Het zal enige tijd vragen voor we kunnen terugkeren naar een normale situatie. Maar de vaccinatie van onze bewoners is wel een belangrijke eerste stap.

De nodige stappen voor vaccinatie werden tot in de puntjes voorbereid in overleg met Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, VZW Zorg-Saam ZKJ en de CRA.

De vaccinatie wordt uitgevoerd door dokter De Gendt, de raadgevend en coördinerend arts, bijgestaan door een team van verpleegkundigen uit WZC Sint-Antonius die specifiek zijn opgeleid om het COVID19 vaccin toe te dienen.

De bewoners worden goed opgevolgd. Na de inenting kunnen er immers lichte bijwerkingen optreden zoals lichte zwelling op de injectieplaats, hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid en lichte koorts. De bijwerkingen verdwijnen na 1 à 2 dagen.

Omdat wij alles goed willen laten verlopen en dit met de nodige aandacht moeten uitvoeren laten wij op vrijdag 15 januari GEEN BEZOEK toe.

Het bezoek voor de afdelingen Klaverweide en Vlaspit dat normaal plaatsvindt op vrijdag wordt eenmalig verplaatst naar zaterdag 16 januari van 15u – 18u.

We moeten alle geldende maatregelen strikt blijven respecteren. Van zodra er versoepelingen mogelijk zijn brengen wij u op de hoogte.

Met zeer genegen groet

Bernadette De Clippeleir – Algemeen directeur
Dr. De Gendt Bruno – CRA
Ingrid Baetens – Zorgverantwoordelijke

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin