Aan beweging geen gebrek!

Dinsdagvoormiddag staat ons wekelijks vijverpad op het programma. Leuke gymnastiekoefeningen in de gezonde buitenlucht. We maken een mooi traject in de tuin rond de vijver, waar op 4 plaatsen wordt halt gehouden om onze spieren aan de hand van aangepaste oefeningen uit te dagen.

Woensdagse wandelnamiddagen. Bij mooi weer trekken we er samen met onze vrijwilligers op uit om de mooiste hoekjes van Grembergen te ontdekken. Hoe meer vrijwilligers, hoe meer bewoners we kunnen gelukkig maken. We verzamelen aan het onthaal om 14u 15.

Op donderdag zijn al de gemotiveerde bewoners welkom op onze gymnastiek in de polyvalente zaal. Tussen 10u 15 en 11u wordt er duchtig aan de conditie gewerkt op een verantwoorde wijze. Alle oefeningen gebeuren vanuit zit, maar zijn daarom zeker niet minder intensief.

Vrijdag gaan we dan weer de swingende tour op onze met rollatordans!

Het woord zegt het zelf: er wordt gedanst met een rollator die ons de nodige ondersteuning biedt. Neen, je hoeft geen halsbrekende toestanden te verwachten. We kiezen voor een rustige Engelse wals, kringdans en zitdans uitgevoerd in eenvoudige ritmische stapbewegingen.

Door met de rollator te dansen wordt het vertrouwen in het omgaan met dit ondersteunend loopinstrument vergroot. Er wordt daarbij ook aandacht gegeven aan een correcte houding, de juiste balans, stabiliteit, coördinatie en het manoeuvreren met de rollator.

Een belangrijk aspect is om de danskriebels, de drang om op muziek te bewegen om te zetten in veilige, gezonde en vooral amusante bewegingen.

Starten doen we om 9u 45 en om 10u 15 gaan we met onze laatste dans de polyvalente zaal uit.

En ja, we zijn eveneens de trotse eigenaar van een duofiets. CLUB 71 en KBG organiseerden voor de warmste week enkele mooie acties . met deopbrengst werd een duo-fiets aangekocht. We zijn beide verenigingen hier zeer dankbaar voor. De fiets is ondertussen al niet meer weg te denken uit onze dagelijkse werking. We trekken er regelmatig mee op uit. Dit één op één moment met een bewoner langs Grembergse wegen zorgt vaak voor zeer mooie spontane verhalen.