Beste familieleden,

Op woensdag 27/01/2021 werd een 2de algemene screening bij alle bewoners en medewerkers op afdeling Rietveld uitgevoerd.

Intussen kregen we de resultaten binnen en werd bevestigd dat één medewerker positief testte. Deze medewerker verblijft thuis in Quarantaine. Het labo kijkt momenteel na of het bij deze medewerker over een nieuwe of oude infectie gaat.

Ondertussen willen we de mogelijke risico’s tot besmetting maximaal inperken en het tweede vaccinatiemoment (05/02/2021) veilig stellen.

Op aanraden van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en onze medisch expert werd beslist om een derde algemene screening (14 dagen na eerste vaststelling) bij alle bewoners en medewerkers van Rietveld in te plannen op woensdag 03/02/2021.

Ondertussen willen we de mogelijke risico’s tot besmetting maximaal inperken en het tweede vaccinatiemoment van onze bewoners (05/02/2021) veilig stellen.

De bezoekstop op de betrokken afdeling (Rietveld) wordt bij deze dan ook verlengd tot we de resultaten van de testing (03/02/2021) hebben ontvangen en besproken.

Bezoek op de afdeling zal, indien alle resultaten negatief zijn, kunnen vanaf zaterdag 06/02/2021.

Voor alle andere afdelingen wordt voorlopig de huidige bezoekregeling aangehouden, namelijk 1 vaste bezoeker (wissel om de 14 dagen) die, tweemaal per week een kamerbezoek kan brengen van maximaal 1uur.

Gezien het virus ook buiten de voorziening opnieuw sterker aanwezig is, zullen wij strikt toezien dat alle afspraken gerespecteerd worden.

  • Het dragen van een chirurgisch mondmasker is verplicht gedurende het bezoek voor zowel bewoner als bezoeker.
  • Het houden van minimaal 2 meter afstand is noodzakelijker dan ooit.
  • Eten of drinken tijdens het bezoek zijn niet toegestaan.
  • Het bezoek blijft op de kamer, wandelt niet rond in de gangen of in de algemene ruimten.

Wij hopen met de genomen maatregelen de verdere verspreiding van het virus te kunnen stoppen.
We volgen de situatie nauwgezet op en houden jullie verder op de hoogte.

Wij blijven #SamenZorgenVoorElkaar.

Vriendelijke groet,
Bernadette De Clippeleir
Directeur

linkedin