Beste familie,

Graag wensen wij volgende informatie mee te delen:

Inzet van sneltesten voor bezoekers:
VZW Zorg-saam opteert NIET voor het preventief testen van bezoekers met AG-sneltesten omwille van:

 • Het statisch karakter van het resultaat: een negatief resultaat is enkel geldig op de dag van de staalafname zelf en is niet altijd betrouwbaar indien u geen symptomen heeft.
 • Een vals gevoel van veiligheid: er zijn meerdere externe risico-(f)actoren.

De vzw opteert WEL voor gecontroleerd bezoek

 • Bevraging van bezoekers op symptomen, recente besmetting, terugkeer uit rode zone
 • Aandacht voor de toepassing van alle voorzorgsmaatregelen

Informatie vaccinaties
In totaal zal slechts één bewoner omwille van medische redenen geen vaccin ontvangen, alle andere bewoners krijgen morgen 5 februari 2021 hun 2de vaccin toegediend (op uitzondering van 5 nieuwe bewoners die op 05/02 hun eerste dosis krijgen en hun 2de vaccin op 26/02).

In totaal laat 97% van het personeel zich vaccineren (eerste vaccin op 05/02 en 2de vaccinatiemoment is gepland op 26/02).

Voor BEZOEK vanaf 15 februari 2021:

Vanaf 15 februari 2021 kan de bewoner elke dag (ook in het weekend) bezoek ontvangen op de kamer tussen 15u00 en 18u00. Wie om 18:00u het WZC binnenkomt, kan tot 19u:00 in het WZC aanwezig blijven.

Voorlopig beperken we het bezoek nog tot één vaste geregistreerde bezoeker per 14 dagen. De wissel om de 14 dagen wordt door de familie zelf op voorhand aan het WZC doorgegeven.
Dit kan via opname@stantonius.zkj.be of waegemanw@stantonius.zkj.be

De duurtijd van 1 uur voor een bezoek wordt aangehouden tot en met het behalen van de maximale immuniteitsgraad bij de gevaccineerde bewoners en medewerkers. D.w.z. tot 10 dagen na de 2de vaccinatie van bewoners EN medewerkers. Concreet t.e.m. 07 maart 2021 wordt de bezoekregeling zoals hierboven beschreven aangehouden.

Nadien kunnen we nog andere aanpassingen doorvoeren. U wordt op de hoogte gebracht van zodra we de toestemming hebben (vlgs. richtlijnen VAZG – nationaal ) om nieuwe versoepelingen betreffende het bezoek in te voeren.

We vragen aan bezoek om voorzichtig te blijven.

 • Evalueer zelf of uw situatie veilig is om naar het WZC te komen. Heb vooral aandacht voor uw contacten met kinderen en kleinkinderen.
 • Ben je op reis geweest dan moet je de quarantaine regels die gelden volgen en NIET op bezoek komen.
 • Voelt u zich niet goed stel uw bezoek dan uit tot later.
 • Bezoek bij bewoners in een terminale fase blijft steeds mogelijk buiten de bezoekuren, mits afspraak met de afdeling

Voor BEWONERS vanaf 15 februari 2021

 • De bewoners van de verschillende afdelingen kunnen terug met elkaar in contact komen, zij het met voldoende aandacht voor de voorzorgsmaatregelen (masker, voldoende afstand).
 • Opstart wekelijkse viering in de kapel (max. 15 personen)
 • De tijdsloten om te wandelen in de tuin worden opgeheven en elke bewoner kan zich vrij in de tuin begeven tussen 9u00 en 15u00.
 • De bewoner kan het domein verlaten voor een wandeling naar het kerkhof, voorlopig onder begeleiding van een zorgverlener maar met meerdere bewoners tegelijk.

Nogmaals onze dank voor uw begrip.

Met genegen groet

Bernadette De Clippeleir – Alg. Directeur
Dr. De Gendt Bruno– CRA
Ingrid Baetens - Zorgverantwoordelijke

linkedin