Terug naar overzicht

Woonzorgcentrum Sint-Antonius behandelt bewoners en personeel tegen scabiës (schurft)

In woonzorgcentrum Sint-Antonius zullen 40 bewoners en alle personeelsleden van één zorgafdeling een preventieve behandeling tegen scabiës krijgen. Die maatregel komt er nadat bij een 7 tal bewoners en 1 personeelslid scabiës werd vastgesteld. Het betreft gelukkig de minst besmettelijke variant.

Scabiës is een ongevaarlijke maar vervelende huidziekte die veroorzaakt wordt door de schurftmijt. Schurft hangt niet af van persoonlijke hygiëne of verzorging.

Een gerichte behandeling is belangrijk, om te voorkomen dat klachten zich uitbreiden.

We hebben daarom een efficiënt behandelingsplan uitgerold, volgen continu op en doen al het nodige om de situatie zo snel mogelijk te verhelpen.

De betrokken personeelsleden, bewoners en familieleden van de besmette bewoners zijn op de hoogte gebracht. Voor de bezoekers van de andere afdelingen is er voorlopig geen risico.

Wij betreuren uiteraard dat deze besmetting zich voordoet in onze voorziening. Onze aandacht gaat nu in eerste instantie naar het verstrekken van de beste zorg aan alle betrokkenen. We geven via deze site een update van de situatie in de loop van de week van 9 september en volgende. We danken iedereen die zich inzet om deze situatie zo goed mogelijk op te vangen.

Heeft u nog vragen dan kan u contact opnemen met

Mevr. Bernadette De Clippeleir

Directeur WZC Sint-Antonius declippeleirb@stantonius.zkj.be

052/38.14.61