WELKOM : UPDATE BEZOEK VANAF 14 SEPTEMBER 2020

Onze deuren terug open?

Met een klein hartje maar zeer goed wetende dat het in het belang van onze bewoners en uzelf is, versoepelen ook wij de bezoekregeling. Wij hebben er samen alle belang bij dat de veiligheidsmaatregelen strikt worden opgevolgd. Heel wat families, bewoners en medewerkers geven aan dat ze toch wel wat schrik hebben.

Zolang ons huis geen besmettingen met Covid-19 heeft, mag de bewoner terug bezoek ontvangen op de kamer binnen zijn/haar bubbel van 5. Zoals dit voor de rest van de Vlaamse bevolking geldt, dienen dit steeds dezelfde 5 personen te zijn. Kinderen onder de 12 jaar tellen niet mee in deze bubbel.

Vanaf 14/09/2020 kan bezoek elke dag van 13u30 tot 19u.

Bezoekers voor de Groenwijk (eerste en tweede verdieping) en Kristal (gelijkvloers) komen via de hoofdingang.

Bezoekers voor de afdeling Amethist en de Inleunflats komen via de codedeur aan de ingang van het DVC. De code kan u ontvangen via : Peter Fiers fiersp@steligius.zkj.be of Evy Christiaens christiaense@steligius.zkj.be

Uiteraard dient dit bezoek op een veilige manier te gebeuren, t.t.z.

 • U hebt ALTIJD een chirurgisch mondmasker aan op de kamer en bij het wandelen buiten. (kinderen onder de twaalf moeten geen mondmasker dragen).
 • U ontsmet uw handen.
 • U vult bij aankomst het registratieformulier bij elk bezoek in met een eigen balpen of u scant de QR-code en vult in :
 • Per bewoner of echtpaar kunnen er maximum 2 bezoekers per dag langskomen, dit kan op hetzelfde moment ( kinderen onder de 12 jaar tellen niet mee)
 • U wandelt niet rond in het huis.
 • De kamerdeur blijft open.
 • Een knuffel kan maar wees voorzichtig!
 • U consumeert geen drank of voeding tijdens het bezoek.
 • Bezoek buiten geniet de voorkeur, hopelijk is het weer ons goedgezind J
 • U kan op het gelijkvloers naar toilet gaan, wij voorzien een infobord.
 • De kar aan de hoofdingang verdwijnt. Was, geschenken e.a. worden altijd tijdens de bezoekuren bezorgd.
 • Familiebezoek kan na overleg met de hoofdverpleegkundige, u krijgt een registratieblad mee waarop u vermeldt wie aanwezig was. U brengt dit mee bij terugkomst. Teveel risicovolle contacten kunnen leiden tot kamerisolatie en dit om de medebewoners te beschermen. Het niet binnenbrengen van dit document is gelijk aan teveel risicovolle contacten en leidt automatisch tot kamerisolatie. Dit betekent dat de bewoner gedurende 14 dagen op zijn kamer moet blijven, de bewoner mag wel nog extern bezoek ontvangen op de kamer.
 • Bij het verlaten van de kamer ontsmet u de oppervlakten die u aangeraakt hebt. U kan ontsmettingsmiddel en papier vinden aan de lavabo’s op de gangen (Groenwijk) en in de livings (Jade, Safir en Amethist) op de Diamantwijk.

U hoeft dit bezoek niet meer aan te vragen, spreek onder elkaar af zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Bewoners zijn niet verplicht van een mondmasker te dragen maar indien u dit veiliger vindt kan u een stoffen mondmasker vragen aan het zorgpersoneel.

Indien u toch liever een bezoek achter plexiglas wenst te doen dan kan dat in onze spreekkamer, u zit daar alleen met uw familielid. Dit gesprek dient u wel aan te vragen via de hoofdverpleegkundige.

Indien er in huis een besmetting wordt vastgesteld gaan wij de bezoekregeling herzien doch wij willen de mogelijkheid tot bezoek zoveel mogelijk verzekeren.

Wij voorzien een heropening van de cafetaria in de loop van de maand oktober.

Samen zorgen wij voor een veilige omgeving. Als u iemand ziet die de afspraken negeert gelieve hem/haar dan vriendelijk te verzoeken te doen wat hoort. Heeft dit geen effect dan brengt u de directie op de hoogte.

Bedankt voor jullie samenwerking. Wij wensen jullie heel fijne momenten toe!

Steeds bij de hand : CHIRURGISCH mondmasker en balpen !

Directie en medewerkers WZC Sint Eligius

linkedin