28/01/2022

Hierbij een stand van zaken rond besmettingen in ons huis.

Meerdere bewoners zijn besmet. Wegens het groot aantal besmettingen op de afdeling voor personen met dementie (Kristal) is dit 1 cohorte geworden. Op de andere afdelingen is de besmetting eerder beperkt. 2 bewoners zijn naar het ziekenhuis overgebracht , alle andere besmette bewoners vertonen weinig tot geen symptomen wat een enorme geruststelling is.

Op Kristal kan Bezoek enkel op volgende momenten :

  • 28/01/22 van 14u tot 16u
  • 01/02/22 van 14u tot 16u.

Voor dit bezoek moet u volledig beschermd zijn. Een medewerker of vrijwilliger helpt u bij het aankleden. Slechts 1 bezoeker per bewoner kan tijdens deze periode op bezoek komen en dit telkens dezelfde bezoeker!!! Buiten deze uren/dagen is er geen bezoek toegelaten. Individuele vragen kunnen afgesproken worden met de leidinggevende.

De negatieve bewoners worden woensdag 02/02 opnieuw getest.

Op de andere afdelingen kan u nog steeds op bezoek komen bij de niet besmette bewoners en dit onder volgende voorwaarden :

  1. Bij het binnenkomen ontsmet u uw handen
  2. Bij het binnenkomen draagt u een FFP2-masker gedurende het volledige bezoek, de bewoner draagt een chirurgisch mondmasker
  3. Max 2 personen op de kamer (kinderen inbegrepen)
  4. Zoveel mogelijk ventileren (zet het raam open tijdens het bezoek)
  5. Geen eten of drinken tijdens het bezoek

Indien u zich niet aan deze regels houdt kan het bezoek geweigerd worden.

Tijdens het weekend wordt de voordeur om 19uur gesloten. We vragen jullie dan ook om na 19uur niet meer op bezoek te komen

De cafetaria is voorlopig nog gesloten.

Bij bewoners die in quarantaine zitten en geen bezoek mogen ontvangen zeten we maximaal in op beeldbellen.

Door de inkorting van de quarantaine bij besmette personen met lichte symptomen (van 14 dagen naar 10 dagen) hopen we snel terug naar een normale situatie te kunnen gaan.

Meerdere medewerkers zijn afwezig wegens positief getest of quarantaine. Dankzij de hulp van verschillende partijen lukt het ons om de zorgorganisatie rond te krijgen.

We duimen samen met jullie dat deze intense periode snel achter de rug mag zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin