Sint-Elisabeth steunt kiné-project in Inongo

Zoals elk jaar, proberen we in Sint-Elisabeth onze blik tijdens de veertigdagentijd niet enkel naar binnen te richten, maar ook naar buiten, de wijde wereld in.

Via de vzw Lisanga proberen we samen met de andere woonzorgcentra van Zorg-saam mee te bouwen aan een wereld die voor iedereen goed is om te leven.

In 2021 zetten we mee onze schouders onder een kleinschalig kiné-project in Inongo waar we volop in geloven. Veel van onze bewoners en gasten ervaren immers dagelijks de deugden van de warme en ondersteunende handen van onze kinesisten.

Jullie kunnen dit jaar steunen door een solidariteitsmenu (kruidige Afrikaanse kip-curry + mangosneeuw) te bestellen, dat op donderdag 11 en vrijdag 12 maart kan afgehaald worden.

De bestellingen kan u hier plaatsen, of u kan dit doen aan het onthaal van WZC-Sint-Elisabeth.

Betaling gebeurt het liefst via overschrijving op BE13 2900 4759 0039, met vermelding van “naam + voornaam - solidariteitsmaal Sint-Elisabeth 2021” of cash aan het onthaal, vóór 4 maart.

De bestellingen worden afgesloten op donderdag 4 maart om 12u.

Maak gerust reclame bij vrienden, familie en buren, want wat brengt mensen meer samen dan een gedeelde maaltijd, ook al is het voorlopig nog even op afstand? Ook onze bewoners genieten van deze smakelijke buitenlandse sferen, en wel op donderdag 11 maart.

Afhalen kan op 11 en 12 maart tijdens de bezoekuren (14u tot 17u) zodat u het afhaalmoment gemakkelijk kan combineren met een bezoek.

Prijs:

Afrikaanse kip-curry: 8€/pp

Mangosneeuw: 2€/pp

Het Project

In november 2019 studeerde zuster Marie Christine Ngewe af als kinésithérapeute. Na 3 jaar studie keerde ze terug naar Inongo. De algemeen overste van de Soeurs d’Immaculée Conception, liet een houten gebouwtje oprichten met een wachtzaaltje, een consultatieruimte en een iets grotere kamer om de patiënten te behandelen. Daarnaast kreeg zuster Marie Christine nog wat verf om het gebouwtje wat op te frissen, enkele lakens voor de kleedkamers en een eenvoudige tafel.

Hoewel zr Marie Christine haar eerste patiënten reeds ontving beschikt ze over onvoldoende apparatuur om de patiënten op een professionele manier te kunnen behandelen. In overleg met Lisanga werden ook andere behoeften in kaart gebracht, zodat ook het reinigen en herstellen van de waterput die ze gebruikt, als de aankoop van zonnepanelen en batterijen mee in het totale budget worden opgenomen.

Budget:

Aankoop kiné materiaal en transportkosten:

€ 7 700

Aankoop 2 zonnepanelen, 2 batterijen en regulator:

€ 2 700

Reinigen, herstel en bescherming van de waterput:

€ 3 000

Verstevigen en opfrissen gebouw:

€ 2 500

Totaal:

€ 15 900

linkedin