Op donderdag 28 november organiseert WZC Sint-Jozef samen met Willy De Jaeghere een avond ten voordele van VZW Lisanga. Dit alles in het kader van Music for live.
Willy De Jaeghere brengt zijn monoloog over dementie: “Va is koning”.

VA is Koning is een aangrijpende theatermonoloog over (jong)dementie. Willy vertelt het waargebeurde verhaal van Jef. Alhoewel het verhaal van Jef zich afspeelt in het Vlaamse dorpje Keerbergen is zijn verhaal universeel. Na zijn normale dagtaak als arbeider in de brouwerij rijdt hij rond met een ‘triporteur’ om ijs te verkopen. Hij bouwt een bloeiende zaak op tot het noodlot toeslaat. Jef krijgt de ziekte van Alzheimer. Een zwaar verdict. En tot overmaat van ramp moet hij zijn liefste vrouwtje Yvonne veel te vroeg afgeven.

De acteur vertolkt de gedachten en gevoelens van Jef tijdens het voortschrijdende proces van aftakeling, zonder taboes uit de weg te gaan.
De toeschouwer wordt meegezogen in de wereld van Jef. Hij volgt Jef thuis, in het ziekenhuis en later in het woonzorgcentrum waar hij tot het einde verblijft.

‘VA is Koning’ is een tekst geworden die het actuele thema dementie en de ziekte van Alzheimer op een bijzondere wijze in het daglicht stelt. Een absolute aanrader!

Kaarten kosten 5 euro (gratis voor bewoners van het WZC Sint-Jozef) en zijn verkrijgbaar via het onthaal.
De plaatsen zijn beperkt dus vergeet zeker niet tijdig te reserveren. Je kan ook telefonisch (09 365 26 20) of via onderstaand contactformulier reserveren.

Overschrijven is mogelijk op het rekeningnummer BE91 7330 4251 9776 met vermelding van de naam waarop de reservatie werd gedaan + “va is koning”.

We hopen jullie daar allemaal te mogen ontvangen. We gaan van start om 19u.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin