Beste bewoner, bezoeker,

Betreft: Antwoord op vele vragen die leven bij familieleden

Jullie zullen gemerkt hebben dat we, net als onze overheid, de versoepeling van de bezoekregeling vertraagd hebben. Dit heeft natuurlijk zijn redenen en we willen hier heel transparant over zijn naar jullie.

  1. Wij zijn in vergelijking met andere voorzieningen al heel ver gegaan in het versoepelen van de bezoekregeling. In vele organisaties is de cafetaria nog gesloten.
  2. Zoals we al herhaaldelijk gemeld hebben, dienen we te zoeken naar een verantwoord evenwicht tussen vrijheid en veiligheid. Nu de besmettingscijfers stijgen en er sprake is van een 2de golf, zou het niet verantwoord zijn om verder te versoepelen.
  3. Wij dienen strenger te zijn dan op openbare plaatsen omdat wij een fragiele groep, jullie ouders, willen beschermen.
  4. Mogelijks zijn we iets te streng naar jullie appreciatie, maar weet dat bij 1 positief geteste bewoner de gevolgen voor de medebewoners, medewerkers en bezoek ernstig zijn. Er moeten heel wat vrijheden voor teruggeschroefd worden. Dit is nog véél onaangenamer en dit willen we vooral voorkomen. Preventie is efficiënter.

De radars aan de tuin nemen we nog niet weg, omdat iedereen dan zou binnen kunnen zonder zich te registreren. We verliezen dan de controle en het wordt minder veilig voor bewoners, medewerkers en bezoekers. Dit willen wij niet.

We willen absoluut vermijden dat men zonder registratie binnen kan; niet in de cafetaria en ook niet op de kamers. Dit zou de contacttracéring bij een mogelijke besmetting bemoeilijken. Daarom blijft het verplicht te registreren aan de inkom.

Het openen van beide cafetaria’s in het weekend verondersteld extra personeel voor registratie en opvolging in beide cafetaria’s. Zonder extra medewerkers kunnen wij ook niet garanderen dat dit veilig verloopt bij een grote toeloop. Daarom doen we dit nog niet.

Het dragen van een mondmasker wordt standaard!

  1. We zien te weinig bezoekers in de cafetaria die zich hieraan houden. Tot ergernis van de bezoekers die zich wel houden aan de preventie maatregelen. We zien ook dat er te weinig bezoekers een masker dragen tijdens het bezoek op de kamer. We dragen wel allen de gevolgen hiervan.
  2. Wij kunnen de maatregelen eigenlijk niet afdwingen. Het is voor onze medewerkers van de cafetaria echter niet vanzelfsprekend om familie aan te spreken over het niet opvolgen van de verwachte maatregelen. Daarom willen we jullie overtuigen met rede.
  3. De enige reden van deze maatregelen is om de bewoners, medewerkers en bezoekers te beschermen: onze gezamenlijke verantwoordelijkheid t.o.v. elkaar.
  4. U kan in de cafetaria blijven consumeren, maar na het consumeren vragen wij om het mondmasker opnieuw te dragen. Dit is immers de beste bescherming om het virus niet over te dragen naar uw dierbare. We zijn er ons van bewust dat dit het communiceren bemoeilijkt, maar u verlaagd de kans op besmetting tot 5%!

Ten slotte willen we jullie eraan herinneren dat wij onze versoepelingen zullen moeten terugschroeven bij stijgende besmettingscijfers. Dit behoort wel degelijk tot de mogelijkheden zolang het virus ons dicht op de hielen zit!

  • In beide residenties samen waren er de laatste 14 dagen 3 alarmen.
  • Ten lande spreekt men al van de 2de golf.

Bedankt voor het begrip en vertrouwend op jullie medewerking.

#Samen Zorgen voor elkaar.

Directieteam

linkedin