Beste bewoner, beste familie en mantelzorgers,

De bewoners hebben op woensdag 27/9/23 in de voormiddag hun covid vaccinatie ontvangen.

Het griepvaccin zal door de eigen huisarts worden toegediend , in de loop van oktober.

Met vriendelijke groeten,

Karen Vanoverbeke

Verantwoordelijke Zorg & Kwaliteit

---> Nog enkele aandachtspunten <---


Graag vragen wij jullie in het kader van infectiepreventie, blijvende aandacht voor een heel goede handhygiëne. Ook indien u als bewoner of familielid geen klachten heeft van infectie, blijft handhygiëne essentieel. Voldoende uw handen wassen en uw handen ontsmetten! Ook een goede ventilatie van uw woning is uiterst belangrijk (een raam openen, een deur tegenaan stellen,….)!

Onderstaande richtlijnen hanteren wij. Deze zijn in consensus besproken door de Gentse CRA’s (coördinerend en raadgevend artsen), alsook gedragen door de Gentse huisartsenvereniging.

Aandachtspunten voor de bewoners:

• Bij milde (verkoudsheids)symptomen: geen test aangewezen en dus geen isolatie.

• Bij ziek zijn (koorts, fors hoesten, algemene malaise): bewoner blijft op de woning tot hij zich beter voelt. Geen test nodig, tenzij klinisch relevant voor de huisarts. Personeel draagt mondmasker bij het betreden van de woning en ontsmet nadien de handen.

• Enkel een test af te nemen als het klinisch relevant is voor de huisarts. De huisarts beslist hierover. Dit zal voornamelijk in situaties zijn waarin de bewoner ernstig ziek is en het belangrijk is om de onderliggende (al dan niet bacteriële) oorzaak te weten. Hier kan een sneltest afgenomen worden.

• Bij een positieve test: isolatie van 7 dagen, nadien nog 3 dagen mondmasker dragen bij groepsactiviteiten binnen, als er onvoldoende afstand genomen kan worden.

Aandachtspunten voor de bezoekers:

• Bij milde (verkoudheids)symptomen: mondmasker bij bezoek en goede handhygiëne

• Bij ziek zijn (koorts, fors hoesten, algemene malaise): bezoek uitstellen tot wanneer u beter bent

• Bij bewezen positieve test: bezoek uitstellen tot 7 dagen na begin van klachten, tot 10 dagen na het begin van de klachten is mondmasker dragen bij bezoek aangewezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin