Kinesitherapie/Ergotherapie/Logopedie

Het woonzorgcentrum beschikt over een team van kinesitherapeuten, ergotherapeuten en een logopediste. We staan garant voor multidisciplinaire, kwalitatieve zorg voor onze bewoners en beschikken over een uitgebreide infrastructuur.

Therapie in De Regenboog is:

Functionele kinesitherapie, groepsgymnastiek, geheugentraining, ADL, snoezelen, handrevalidatie, communicatie- ( taal, spraak, stem) en slikproblemen.... integreren in het dagelijkse leven.

We zijn constant op zoek naar de meest geschikte middelen om comfort te bieden. Ons team geeft doelgerichte activiteiten en helpt om al je mogelijkheden optimaal te benutten en je zo lang mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Keuken:
Elke dag wordt er een verse en verzorgde maaltijd bereid. Er kan steeds rekening gehouden worden met een persoonlijk dieet. Ook bewoners van de assistentiewoning kunnen via onze keuken een warme maaltijd ontvangen.

Huiskrant:
Maandelijks worden de bewoners en familieleden op de hoogte gebracht van het leven binnen het woonzorgcentrum.

Kapsalon:
Meermaals per week komt kapster Sarah langs om het kapsalon binnen het woonzorgcentrum te openen. Ook bewoners van de assistentiewoningen zijn hier welkom.

Animatie:
Om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden hebben we een gespecialiseerd team van ergotherapeuten. Dagelijks wordt er een activiteit georganiseerd. De ene keer al wat groter dan de andere keer. Denk maar aan: het maandelijks verjaardagsfeest, bingo, spaghettifestijn, ritje in de huifkar...

Onthaal:
Hier kan u terecht voor alle nuttige inlichtingen. Het onthaal is op weekdagen open tussen 9u00 en 16u00.

Kapel:
Een sfeervolle ingerichte kapel geeft de bewoners de mogelijkheid tot dagelijks gebed en bezinning. Regelmatig zijn er liturgievieringen.

Ontmoetingscentrum
Het ontmoetingscentrum biedt een ideale ruimte voor een tal van activiteiten. Iedere middag functioneert ze ook als cafetaria waar bewoners en/of familieleden iets kunnen drinken.

Veilige tuin met terras:
De gesloten afdeling heeft een eigen tuin waar bewoners vrij kunnen rondlopen. Dit geeft de bewoners een gevoel van vrijheid in een beschermde omgeving.

WIFI:
Alle bewoners en bezoekers kunnen steeds gebruik maken van het gratis netwerk. De code kan bekomen worden in de cafetaria, aan het onthaal of in de verpleegpost.

linkedin