Niets lijkt meer hetzelfde sinds mijn ouders een jaar geleden hun 65ste huwelijksverjaardag mochten vieren (19 juni 2019) in het gezelschap van zo veel bewoners. Na het overlijden van mijn moeder, begin dit jaar, werd mijn vader met veel warmte opgevangen door zijn buren van residentie "De Reepkens".
De Corona-crisis maakte daar bruusk een einde aan; goed buurmanschap veranderde plots in "blijf in uw kot!".
Mijn vader schikte zich hierin met hulp van "Klara" (klassieke muziek is hem altijd dierbaar geweest) tot hij begin mei zwaar ten val kwam in zijn flat en daarbij zijn heup brak.

De weken in het ziekenhuis waren zwaar; geen bezoek terwijl mijn vader zich erg slecht voelde en het duidelijk werd dat hij niet zou kunnen terugkeren naar zijn flat. Gelukkig konden we op alle begrip en meevoelen rekenen van zowel bewoners als personeel van Moervaartheem. We hadden een uitgebreid overleg met Veerle Cornelis, met mondmaskers aan de buitentafel onder een stralende lentezon en Karen Verkoelen begeleidde ons bij het plannen van de verhuis.

Op papier richtten we mijn vaders nieuwe kamer in met behulp van een grondplan en foto's van die kamer die zij ons bezorgde. In werkelijkheid was het Kevin die deze taak op zich nam, met dank! En zo kon mijn vader dan op .......mei weer een beetje "thuiskomen", onder de hoede van Yvonne en haar team.

Opnieuw 2 weken quarantaine om zijn nieuwe buren niet in gevaar te brengen, maar zwaaien vanuit de tuin kunnen wij wél.

Volgende week plannen we een eerste bezoekmoment met mijn vader.
Als de Coronacijfers blijven dalen kunnen zijn vorige buren hem misschien binnenkort eens komen bezoeken.
Intussen veel sterkte gewenst aan jullie allemaal!

Hilde Timperman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin