Het woonzorgcentrum heeft als doelstelling een thuis te zijn voor ouderen die niet langer zelfstandig thuis kunnen wonen.

"Uw verwachting, onze toewijding"

We stellen als prioriteit de autonomie en het zelfbeschikkingsrecht van de bewoner. De bewoner, of zijn eventuele vertegenwoordiger, wordt zoveel mogelijk betrokken bij de behandeling, de verzorging en het dagelijks verloop van een dag in onze voorziening. Het uiteindelijke doel is dat de bewoner zich goed verzorgd, tevreden en thuis voelt in het Woonzorgcentrum Sint-Jozef.

Naast autonomie en zelfbeschikkingsrecht, stellen we volgende waarden voorop in onze voorziening:

Rust: Het WZC ligt in een groene omgeving, verwijderd van het zware straatlawaai.

Veiligheid: Dankzij het oproepsysteem is de veiligheid van elke bewoner en het voltallige personeel verzekerd.

Kwaliteit: We zorgen voor een aangepaste verzorging door vaste, toegewijde en competente verpleegkundigen en zorgkundigen. De bewoners kunnen 24 uur op 24 beroep doen op het verplegend en zorgkundig personeel. Wanneer de gezondheidstoestand van de bewoner achteruit zou gaan en beterschap of genezing niet langer meer mogelijk zijn, bieden we hem of haar in samenspraak met de bewoner, familie en het team, een aangepaste, doorgedreven en deskundige palliatieve zorg aan met het oog op het zoveel mogelijk behandelen van fysische, psychische, sociale of spirituele klachten.

Privacy: Iedere bewoner heeft een éénpersoonskamer met praktisch meubilair en een eigen badkamer. Een eigen T.V.-kastje, eigen zetel, een T.V.-toestel, schilderijtjes en foto’s zorgen voor de persoonlijke toets in elke kamer.

Zingeving: Iedere bewoner heeft dagelijks kans tot gebed of bezinning in een sfeervolle kapel. Verder is er mogelijkheid tot deelname aan allerlei activiteiten en animatiemogelijkheden zoals zang, muziekactiviteiten, kaart- en andere gezelschapsspelen, kookactiviteiten enz. Onze enthousiaste ploeg van animatie en ergotherapie zorgt dagelijks voor een activiteit waaraan alle bewoners vrijblijvend kunnen deelnemen.

linkedin