WZC Sint-Vincentius heeft binnen het traject “Smiley FAVV" de felbegeerde "Smiley" behaald. De "Smiley" is een kwaliteitslabel dat aantoont dat een bedrijf of instelling een geloofwaardig systeem voor voedselveiligheid en hygiëne toepast. Het wordt toegekend door het voedselagentschap na een grondige hygiëneaudit door een onafhankelijk geaccrediteerd controleagentschap van het FAVV.

In november 2017 is WZC Sint-Vincentius op eigen initiatief gestart met het implementeren van een autocontrole systeem van Quality Guard. Na een periode van positieve inzet van alle medewerkers was het tijd om een interne audit te laten uitvoeren. Deze vond plaats op 9 maart 2020 uitgevoerd door Quality Guard.

Alle documenten en procedures binnen het autocontrolesysteem van WZC Sint-Vincentius werden gescreend. Het eerste deel van de audit gaf al snel aan dat het WZC klaar was voor het moeilijkere tweede deel: de fysieke audit op de werkvloer bij de medewerkers van de keuken en hoteldienst. Op 25 maart 2020 zou deze audit plaatsvinden, maar Corona gooide roet in het eten. De audit, waar zo hard voor gewerkt was, moest worden uitgesteld.

Op 22 juni kwam het verlossende antwoord: op 8 juli kon de audit dan toch plaatsvinden. Wel op de ongebruikelijke manier. Zo was er een off-site en een on-site audit. We maakten de gevraagde documenten op en verstuurden deze naar de auditor van Foodcheck hygiëne auditors voor de off-site audit.

Op 8 juli vond de on- site audit plaats. Deze werd secuur en zorgvuldig doorlopen. Nog een paar kleine verbeter puntjes voor de formaliteit en dan 2 weken in spanning afwachten op het resultaat. En die loonde! Het harde werk van alle medewerkers werd beloond met het certificaat van "Smiley FAVV" de felbegeerde "Smiley" in the pocket.

Hieronder ons keukenteam met en zonder masker :)

linkedin