Om het 'leven, wonen en zorg' in Zonnehove te organiseren bieden wij vele diensten aan. Men kan vrij beroep doen op dit aanbod.

Animatie:
Om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden hebben we een gespecialiseerd team van ergotherapeuten & orthopedagogen. Dagelijks wordt er een activiteit georganiseerd. De ene keer al wat groter dan de andere keer. Denk maar aan: de krant voorlezen, bingo, iets lekker eten, ritje met de duofiets, bewegingsactiviteit...

Polyvalente zaal met bar:
De polyvalente zaal biedt een ideale ruimte voor tal van activiteiten. Iedere middag functioneert ze ook als cafetaria waar bewoners en/of familieleden iets kunnen drinken.

Drankenautomaat:
Ook als de cafetaria nog niet open is, kan je een fris drankje kopen. De drankenautomaat bevindt zich naast de bar.

Kapel:

Een sfeervolle ingerichte kapel geeft de bewoners de mogelijkheid tot dagelijks gebed en bezinning. Wekelijks is er een eucharistieviering waar zowel bewoners als familieleden en buurtbewoners welkom zijn.

Veilige tuin met terras:

De beveiligde afdeling heeft een eigen tuin waar bewoners vrij kunnen rondlopen. Dit geeft ze een gevoel van vrijheid in een beschermde omgeving.

Zonnehove is rondom voorzien van groen. Doorheen de tuinen zijn paden voorzien zodat ze toegankelijk zijn voor bewoners en bezoekers.

Demiclowns maken op een ongedwongen manier contact met personen met dementie en hun omgeving. Zij slagen erin velen te laten glimlachen, en soms een onverwachte reactie uit te lokken.

De mens achter de dementie ligt hen nauw aan het hart, en die proberen ze te bereiken.

Twee van onze medewerkers hebben de opleiding tot demi clown gevolgd, zij noemen zich Riene en Triene. Zij bieden vanuit de rol van clown een intens moment aan personen met dementie, ze zijn een vaste waarde in ons WZC.

Keuken:
Elke dag wordt er een verse en verzorgde maaltijd bereid. Er kan steeds rekening gehouden worden met een persoonlijk dieet, weliswaar enkel op voorschrift van een arts. Ook bewoners van de assistentiewoningen kunnen in het restaurant van De Drie Linden terecht om gezellig samen een middagmaal te nuttigen.

Eigen infokrant:
Bewoners en familieleden worden op de hoogte gebracht van het leven binnen ons woonzorgcentrum via onze huiskrant "Samen Thuis", de website en het infokanaal op de televisies. Je vindt er o.a. verjaardagen, de menu, de activiteitenkalender en foto's van activiteiten in terug.

Kapsalon:
Meermaals per week komt de kapper langs in ons kapsalon. Ook bewoners van de assistentiewoningen zijn hier welkom. Wie dit wenst kan uiteraard ook beroep doen op een extern kapsalon of een kapper aan huis.

Pedicure:
Er is keuzevrijheid qua pedicure, maar voor wie dit wenst hebben wij een nauwe samenwerking met twee zelfstandige pedicures.

Receptie:
Hier kan u terecht voor alle nuttige inlichtingen. De receptie is dagelijks bemand tussen 8u30 en 17u00.

WIFI:
Alle bewoners en bezoekers kunnen steeds gebruik maken van het gratis netwerk. De code kan bekomen worden in de cafetaria, aan het onthaal of in de verpleegpost.

linkedin