Terug naar overzicht

In Onderdale werken oma en opa mee aan de technologie van de toekomst

Videobellen is de toekomst, dat weten de bewoners van woonzorgcentrum Onderdale te Ursel als geen ander. Oma en opa videobellen er op los! Hoe dit komt? Directeur Elke Vastiau verduidelijkt: "Wij zetten volop in op verbinding, ook wanneer het moeilijker gaat."

Woonzorgcentrum Onderdale in Ursel draagt warmte, zorgzaamheid en betrokkenheid hoog in haar vaandel. "Verbinding tussen familieleden, mantelzorgers, vrienden en bewoners ligt ons nauw aan het hart. Nu direct contact moeilijker gaat, zoeken we naar gebruiksvriendelijke oplossingen die bewoners de mogelijkheid biedt om hun dagelijkse contacten indien gewenst te blijven onderhouden.", vertelt Elke Vastiau, directeur van Onderdale.

"Belangrijk bij het plannen van een digitaal bezoekje is dat onze bewoners hierbij maximale regie krijgen. We zijn daarom heel blij dat we deel uitmaken van ‘LynX® hello’, een pilootproject van het Aalterse bedrijf 25-8.", aldus Elke. LynX® hello, maakt videobellen gemakkelijk, zonder interventie van de zorgverlener. Oma en opa kunnen via een heel eenvoudige en gebruiksvriendelijke set-up videbellen via hun televisie.

Onlangs nog konden we lezen dat videobellen een positief effect heeft op het welzijn van bewoners in woonzorgcentra. Nu, maar ook wanneer we evolueren naar een corona-vrije wereld zal videobellen een blijvend iets zijn. Videobellen is de toekomst en we zijn daarom heel blij dat we dit pilootproject mogen opzetten in Onderdale. Onze bewoners zijn alvast enthousiast om mee te werken aan de technologie van de toekomst.

Momenteel zijn we het traject aan het uitrollen en zijn een aantal bewoners en familieleden intensief aan het testen, we kijken er alvast naar uit om dit te mogen uitrollen naar alle 50 deelnemende bewoners en familieleden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin