Misschien had je het al gehoord, maar het woonzorgcentrum Zonnehove krijgt binnenkort een gloednieuw gebouw. We bouwen een nieuwe thuis voor 90 zorgbehoevende ouderen.

De plannen liggen momenteel bij de stad, het info-moment kadert in het openbaar onderzoek dat voorafgaat aan de omgevingsvergunning. Als alles goed gaat krijgen we tegen de zomer onze vergunning en starten de werken eind 2025.

De plannen zijn geïntegreerd in de toekomstplannen van de stad voor de dorpskern van Sint-Denijs-Westrem. Er komt een nieuw fiets-wandelpad dat een doorsteek maakt van de Loofblommestraat naar de Hoge Heerweg waardoor het wzc goed bereikbaar zal zijn, ook voor zacht verkeer.

Het architectenbureau Archipl heeft een gebouw ontworpen dat past binnen het dorpszicht. Het bouwvolume maakt verbinding met ons bestaande patiogebouw, zo kan het zorgpersoneel beide gebouwen vlot bereiken.

Rondom de gebouwen zal het park worden uitgebreid. In overleg met Boomspectrum en Natuurpunt hebben we een plan ontwikkeld om zoveel mogelijk bomen te bewaren en na de bouwwerken het park aan te vullen met streekeigen beplanting. Het park zal na de werken doorwaadbaar zijn voor alle buurtbewoners.

Het nieuwe gebouw is ontworpen om kleinschalig genormaliseerd wonen mogelijk te maken voor een groep van 90 bewoners. We focussen op gezellige woonkamers in een huiselijke sfeer. In de cafetaria is iedereen welkom.

Hier onder kan je het filmpje bekijken hoe alles er zal uitzien

Met vriendelijke groet,

Evelyne De Jaegere

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin