In mei startte de opbouw van onze vervangingsnieuwbouw. Via dit schrijven willen wij jullie verder informeren over de stand van zaken en het verdere verloop van de opbouw.

Onze nieuwbouw wordt gerealiseerd door algemene bouwonderneming Vandenbussche NV uit Aalter.

Planning en richtdata
Wij willen vooraf meegeven dat onderstaande data streefdata zijn die nog geen rekening houden met mogelijk vertraging door onder andere weerverlet.

1.Ruwbouw
De ruwbouwwerken zijn gestart op 24.08.2020:

  • Blok A (dichtst bij de Kouterwijk): klaar tegen 18.12.2020
  • Blok B ( middelste blok in het verlengde van de maalderijstraat): klaar tegen 01.03.2021
  • Blok C (dichtst bij het bestaande WZC) : klaar tegen 02.04.2021

2.Gevelmetselwerken wordt uitgevoerd van 04.01.2021 tem 28.05.2021

3.De torenkranen worden volgens onderstaande timing verwijderd van de werf:

  • Hoogste kraan (kant Kouter): half maart 2021
  • Laagste kraan (kant Lichterveldestraat): begin mei 2021
  • Middelste kraan (kant Maalderijstraat): midden juni 2021

4.Gieten betonplaat kelder
De vloerplaat van de kelder van blok B en blok C moet gepolierd worden. Dat betekent dat er die dag vroeg gestart wordt met het storten van de beton om ’s avonds zo vroeg mogelijk klaar te zijn met het polieren. De weersomstandigheden zullen bepalen hoelang dit duurt.

Richtdata:

  • Blok B: reeds uitgevoerd in de week van 17.10.2020
  • Blok C: week van 05.10.2020

5.Bronbemaling
Nodig om de kelder onder blok B en blok C te realiseren

Het grondwater wordt eerst in 2 citernes gepompt waaruit gratis kan afgetapt worden, de overloop is aangesloten op de gescheiden riolering in de Kouter Stopzetting bemaling blok B: eind november 2020
Stopzetting bemaling blok C: begin januari 2021

6.Binnenafwerking, technieken, buitenaanleg: maart 2021 tem februari 2022

7.Buitenaanleg parking aan De Lichterveldestraat
De aanleg van de parking van het nieuwe WZC zal in 2 fasen dienen te worden uitgevoerd daar een deel van de parking gelegen is op terrein van het bestaande gebouw. Vandaar dat een tweede deel van de aanleg pas kan gebeuren na de verhuis van de bewoners naar de nieuwbouw en de afbraak van het bestaande gebouw

  • Fase 1: november-december 2021
  • Fase 2: september-oktober 2022 (na afbraak bestaand WZC)

8.Oplevering fase 1 nieuwbouw: voorzien in februari 2022

9.Verhuis en ingebruikname: maart-april 2022

10.Fase 2: afbraak oud WZC en afwerken buitenaanleg: april 2022 – oktober 2022 (toegang werfzone via het klooster aan De Lichterveldestraat)

Verkeer
De toegang voor personen- en bewonersvervoer werd ter hoogte van Lichterveldestraat 17 afgesloten. Enkel het werfverkeer heeft toegang tot dat deel van de weg. Wie normaal deze weg neemt, kan best via het kloostergebouw rijden. Daar zullen verkeerslichten zorgen voor een vlotte doorgang. Het verkeer dat aanrijdt krijgt steeds voorrang op het verkeer dat wegrijdt.

Woonzorgcentrum
De hoofdingang van het woonzorgcentrum is niet meer bereikbaar. De hoofdingang werd verplaatst naar de vergaderzaal van het woonzorgcentrum. De receptie blijft waar deze nu is. Door het afsluiten van de toegang vanaf de Lichterveldestraat 17 verdwenen ook een veertigtal parkeerplaatsen aan de voorzijde van het gebouw. Om parkeergelegenheid te kunnen blijven garanderen, kunnen wij gebruik maken van zestig parkeerplaatsen van openbaar karakter. Deze zijn bereikbaar aan de overzijde van de Lichterveldestraat, recht tegenover de aan- en afrit ter hoogte van het klooster.

Waarom een nieuwbouw?
In regio Eke heeft het Godshuis, opgestart door de Zusters Kindsheid Jezu, sinds 1834 een belangrijke rol opgenomen in het zorgen voor de meest kwetsbaren onder ons. Wij willen deze zorg in de toekomst blijven garanderen. Omdat de zorgsector sterk evolueert en de regelgeving rond de verschillende zorgvormen voor zorgbehoevende senioren heel streng is, zijn wij genoodzaakt ons bestaande gebouw te vervangen door een nieuwbouwcomplex.

Over Vandenbussche NV
Algemene bouwonderneming Vandenbussche NV uit Aalter is een erkende klasse 8 aannemer voor de nieuwbouw en renovatie van alle types gebouwen voornamelijk in Oost- en West-Vlaanderen. Als familiebedrijf zijn we zowel actief in de appartementenbouw

als de utiliteitsbouw, zoals culturele centra, parkings, kantoorgebouwen, openbare gebouwen, ziekenhuizen, woon- en zorgcentra, banken… Dit voor zowel openbare als privé opdrachtgevers. Vandenbussche werkt met het concept “Wij Trekken Uw Plan”, waarbij het alles voor zijn rekening neemt van voorbereidende studies, over het opstellen van een lastenboek tot de uiteindelijke oplevering en zelfs onderhoud.

Wij hopen u via deze weg voldoende geïnformeerd te hebben. Heeft u toch nog vragen met betrekking tot timing en uitvoering van de werken? Neem dan contact op met:
Steven De Coninck - werfleider Vandenbussche - steven.de.coninck@vandenbusschebouw.be

Hartelijke groet,
Günther De Coen
Directeur WZC De Lichtervelde - DVC de Parel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin