Aanstaande donderdag 16 en vrijdag 17 februari verdwijnt het laatste deeltje van het oude, groene woonzorgcentrum de Lichtervelde uit het dorpsbeeld van Eke. Het sloopbedrijf begint aan het meest risicovolle deel van de sloopwerken, namelijk het neerhalen van oude deel dat dichtst bij de nieuwbouw staat.

Donderdag 16 en vrijdag 17 zal het uitzicht van het dorp van Eke en de Lichterveldestraat definitief veranderen doordat de laatste muren van het oud woonzorgcentrum de Lichtervelde zullen worden gesloopt.

Doordat het oude en het nieuwe gebouw zo dicht bij elkaar staan is dit niet volledig zonder risico. Er zullen die dagen strikte veiligheidsmaatregels moeten worden nageleefd. Deze werden opgemaakt in samenspraak met de veiligheidscoördinator van de werf en onze lokale preventie-adviseur

De mogelijkheid bestaat dat er brokstukken loskomen en tegen de gevel van de nieuwbouw zouden kunnen vallen. Tijdens de afbraak zal er opnieuw een rubberen mat die bevestigd is aan een kraan tussen beide gevels worden gehangen om het puin tegen te houden. Daarnaast werd door de aannemer op het gelijkvloers aan de buitenzijde thv de liften een extra stelling gebouwd om gevel en de ramen van het nieuwe gebouw te beschermen. Toch willen we geen risico nemen en zal op het gelijkvloers de zone van de liften volledig worden afgesloten

Op de afdeling Aquamarijn en Diamant kan de lift wel gebruikt worden maar wordt de gang afgesloten vanaf de berging naast de lift naar de toegangsdeur van de afdeling. De lift kan enkel gebruikt worden om naar de kelder te gaan en zal niet op het gelijkvloers kunnen stoppen.

Praktisch wil dit zeggen dat tijdens deze afbraak:

  • De bezoekers van afdeling maansteen wit de afdeling gewoon via de normale weg naar de afdeling kunnen gaan. Mogelijk zal de afbraak toch wel een zeker impact hebben op de rust van de bewoners en zal dit worden bekeken.
  • de bezoekers van de afdeling Aquamarijn en Diamant met de trap zullen moeten gaan. Wanneer dit niet mogelijk is proberen wij de bezoekers onder begeleiding van vrijwilligers deze bezoekers met de lift aan afdeling Maansteen blauw via de kelder naar de afdelingen Aquamarijn en Diamant te brengen.
  • de maaltijdbedeling van afdeling maansteen wit via de lift tussen A en B blok zal moeten gaan.
  • de rookruimte niet gebruikt kan worden in deze periode, alsook het bureel TD
  • de terrassen die uitkijken op de afbraak moeten leeg blijven en in de leefruimte, op een afstand van 2m worden geen toeschouwers toegelaten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin