Beste bewoners, familieleden en medewerkers

Gisteren was een lichtpunt in onze strijd tegen het coronavirus en het verlangen naar een normaler leven binnen het WZC.

Ruim 99% van de bewoners en meer dan 90% van de medewerkers kregen een eerste vaccin toegediend. Daarnaast hebben wij ook de huisartsen uit de wachtkring kunnen uitnodigen en hebben ook zij een vaccin gekregen via het woonzorgcentrum.

Ik moet echter blijven benadrukken dat wij op dit moment nog niet beschermd zijn tegen het virus ondanks de eerste prik.

Op 11 februari zal iedereen nog een tweede prik moeten krijgen. Na deze tweede prik heeft  ons lichaam nog 14 dagen tijd nodig om het afweersysteem een extra boost te geven om voldoende antistoffen aan te maken tegen het virus en zo beschermd te zijn.

Daarom moeten wij nu nog met zijn allen de beschermingsmaatregelen strikt naleven om zo veilig binnen 3 weken, op 11 februari, de tweede prik te kunnen krijgen. Wie intussentijd besmet wordt zal mogelijk moeten uitgesteld worden om het tweede vaccin te krijgen en dit willen we ten allen tijde vermijden.

Naast deze mooie positieve vooruitzichten kregen we gisteren het nieuws dat 2 bewoners van afdeling 2B en 2 medewerkers van het paramedisch team positief zijn getest voor Covid-19.

De medewerkers verblijven thuis in strikte quarantaine en hebben sinds vorige week geen contact meer gehad met het WZC. Van de beide bewoners die positief testten zijn de familie en de huisarts op de hoogte.

Voor de veiligheid van medebewoners en medewerkers werden deze twee bewoners gisteren verhuisd naar een cohortafdeling. Zij worden daar verzorgd volgens de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid.

De buren van de beide bewoners worden zeer nauwgezet opgevolgd en worden preventief ook ik kamerisolatie verzorgd. De medewerkers van de afdeling gebruiken de nodige extra beschermingsmaatregelen om zichzelf en medebewoners te beschermen.

Met de genomen maatregelen hopen we een verdere verspreiding te voorkomen. We volgen de situatie zeer nauwgezet op en houden jullie op de hoogte.

De lopende bezoekregeling blijft nog van kracht tot nader order.
Blijf de richtlijnen strikt volgen. Door dit te doen bescherm je onze bewoners en de medewerkers die met veel gedrevenheid voor hen zorgen.

Zo blijven wij #SamenZorgenVoorElkaar.

Vriendelijke groet,
Günther De Coen, directeur

linkedin