Terug naar overzicht

Stichting Kindsheid Jesu zet het verhaal verder met een nieuwe huisstijl

De Stichting Kindsheid Jesu is de erfgenaam van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu, opgericht in 1835, en gaat op weg met de spiritualiteit van Kanunnik Petrus Jozef Triest. Ze geeft aandacht aan de meest kwetsbare mensen in de maatschappij door een gemeenschap van tientallen organisaties in onderwijs, zorg, kinderdagverblijven,… te ondersteunen. Generatie na generatie wordt het erfgoed behartigd en uitgedragen op een hedendaagse en innovatieve wijze. Nu, in 2023, presenteren ze met trots hun nieuwe huisstijl, om de toekomst met open armen en in verbinding tegemoet te gaan.

“De Stichting Kindsheid Jesu is fier op haar nieuw logo”, vertelt Wim Crommelinck, inhoudelijk coördinator van de Stichting. “De blauwe kleur en tekst ‘Kindsheid Jesu’ verwijzen naar de congregatie Zusters Kindsheid Jesu. We zijn immers hun erfgenaam. We ontvingen het patrimonium en behartigen verder hun spiritualiteit. We zetten beide in met het doel 70 netwerkleden met elkaar te verbinden, want verbinding maken is onze missie. We benadrukken dit door de cirkel én door letters in het logo met elkaar te verbinden. Ook de website werd in een nieuw jasje gestoken. Neem een kijkje op www.kindsheidjesu.be en ontdek er meer over onze opdrachten, de spiritualiteit, de historiek en de netwerkleden.”

“Ook Vzw Zorg-Saam ZKJ is een erfgenaam van de congregatie Zusters Kindsheid Jesu door het verderzetten van hun diaconale werken in de uitbating van onze woonzorgcentra”, vult Berten Van Kerkhove, algemeen groepsdirecteur, aan. “De Stichting Kindsheid Jesu is voor ons dan ook een bijzonder belangrijk netwerk waarin we als netwerklid ons blijvend zullen verbinden en engageren.”

Een verhaal van verleden, heden en toekomst!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin