Beste bewoners, medewerkers, familieleden en vrijwilligers

Graag houden wij jullie op de hoogte van de situatie op vandaag . Op afdeling 3A stelden we deze week nog een kleine uitbreiding van het aantal besmettingen vast bij 4 bewoners. Intussen worden alle kamers en gemeenschappelijke ruimten volledig ontsmet zodat wij de familie van de bewoners van afdeling 3A opnieuw kunnen ontvangen. Wij kijken er naar uit om jullie opnieuw te kunnen ontvangen voor een bezoek op afdeling 3A.

Helaas kennen wij op 4 andere afdelingen een uitbreiding van het aantal besmettingen. Intussen tellen wij sinds afgelopen weekend op afdeling kortverblijf 3 nieuwe besmettingen, op afdeling gelijkvloers 4 nieuwe besmettingen, op afdeling 1A 3 nieuwe besmettingen, op afdeling 3B 2 nieuwe besmettingen. Alle bewoners hebben gelukkig slechts milde symptomen en worden in isolatie verzorgd op de kamer. Van de bewoners die positief zijn getest werd de familie en arts geïnformeerd en zij kunnen gedurende de isolatieperiode van 10 dagen geen bezoek ontvangen. Verder testen we systematisch wanneer wij symptomen vaststellen.

Met betrekking tot de waswisslzone zal deze enkel nog gebruikt worden voor bewoners die in isolatie verblijven. Voor de bewoners die uit isolatie zijn wordt de was niet meer naar de waswisselzone gebracht van zodra de isolatie kan worden gestopt en kan de was door de familie opnieuw worden meegenomen

We willen iedereen nogmaals bedanken voor hun volgehouden inzet in deze niet evidente periode. We hopen dat, door te blijven inzetten op het volgen van de maatregelen, het aantal besmettingen mag verder afnemen .

Voor het team van WZC de Lichtervelde

Günther De Coen
Directeur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin