Duofietsen

Het is zover. Dankzij veel mooie initiatieven die gaan van het verkopen van spaghetti, soep, koeken tot het organiseren van allerlei activiteiten zijn we eindelijk in het bezit van onze eigen rolstoelfiets

Eerst en vooral: wat is een duofiets en waarvoor kan je deze gebruiken?
Een duofiets is zoals het woord het zelf zegt, een fiets om met twee personen te gebruiken.
Een rolstoelfiets laat je toe om met een rolstoelgebruiker op pad te gaan. Je kan de rolstoel vastmaken aan een plateau vooraan de fiets en zo samen gaan fietsen.

De eerste kilometers op de fiets waren even wennen voor de medewerkers, maar al snel kregen ze het onder de knie en konden ze verschillende bewoners meenemen op pad. We hadden geluk met het weer en reden elke voor- en namiddag een toertje met enkele bewoners.

Kijk hieronder maar even mee hoe deze onalledaagse fietsen er uitzien. En wees gerust, de fietsen worden elektrisch aangestuurd, dus de bestuurder kan grotendeels meegenieten van deze bijzondere activiteit.

Nog een leuk weetje, ook familieleden mogen deze fietsen gebruiken om samen met een bewoner te gaan fietsen. Indien je dit wenst kan je je steeds wenden tot de dienst en na een korte demonstratie gaan we samen op pad! Nadien kan je dan de fiets reserveren om zonder onze begeleiding te gaan fietsen en er een leuke uitstap van te maken met je familielid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin