Keuken:
Elke dag wordt er een verse en verzorgde maaltijd bereid. Er kan steeds rekening gehouden worden met een persoonlijk dieet. Ook bewoners van de assistentiewoningen kunnen via onze keuken een warme maaltijd ontvangen.

Eigen infokrant:
5 keer per jaar verschijnt "Samen Thuis", onze infokrant. Bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers worden zo op de hoogte gebracht van het leven binnen het woonzorgcentrum. Je vindt er o.a. verjaardagen en foto's van activiteiten in terug.

Kapsalon:
3 keer per week komt Leen langs om het kapsalon binnen het woonzorgcentrum te openen. Ook bewoners van de assistentiewoningen en de gasten van het dagverzorgingscentrum zijn hier welkom.

Dagbesteding:
Om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden hebben we een gespecialiseerd team van leefgroepbegeleiders en ergotherapeuten. De leefgroepen zijn een plaats waar sociale contacten bevorderd worden. Ze zijn dagelijks geopend en vrij toegankelijk. Elke leefgroep heeft zijn karakter en is aangepast aan de mogelijkheden en interesses van de bewoners. We stimuleren het behoud van de autonomie van de bewoner en bieden ondersteuning en structuur waar nodig en gewenst.

Rokersruimte:
Er mag niet gerookt worden in het woonzorgcentrum. Maar omdat niet iedereen het roken kan afleren, hebben we ook een aangepaste rokersruimte voorzien.

Receptie:
Hier kan u terecht voor alle nuttige inlichtingen. Het onthaal is van maandag tot vrijdag bemand tussen 8u30 en 17u. U krijgt er een antwoord op uw vragen omtrent de factuur.

Kapel:
Een sfeervolle ingerichte kapel geeft de bewoners de mogelijkheid tot dagelijks gebed en bezinning. Wekelijks is er een eucharistieviering of gebedsdienst op woensdag waar zowel bewoners als familieleden en buurtbewoners welkom zijn.

Cafetaria met terras:
De polyvalente zaal biedt een ideale ruimte voor tal van activiteiten. Iedere middag functioneert ze ook als cafetaria waar bewoners, buurtbewoners en bezoekers iets kunnen drinken of kunnen genieten van een stukje taart, een pannenkoek of een ijsje.

Belevenistafel:
De belevenistafel biedt interactieve spellen waarbij de bewoners zowel de fijne motoriek oefenen als op mentaal gebied gestimuleerd worden. Daarnaast kan ze ook gewoon als TV of presentatiescherm gebruikt worden. Alhoewel de belevenistafel zich vooral richt naar senioren is hij gemaakt voor alle generaties. Hierdoor kunnen de bezoekjes van de (achter)kleinkinderen nog leuker worden.

WIFI:
Alle bewoners kunnen steeds gebruik maken van het gratis WIFI-netwerk. De medewerkers van de technische dienst helpen u graag op weg. Bezoekers kunnen aan de receptie een gratis dagpas verkrijgen. In de cafetaria kan u vrij gebruik maken van het WIFI-netwerk.

Tuin:
De voormalige kloostertuin met zijn grote bomen biedt de mogelijkheid om even in het groen te vertoeven op een bankje in de zon.

Snoezelruimte:
Op de afdeling voor personen met dementie is er een snoezelruimte waar bewoners kunnen ontspannen op een waterbed, in een massagezetel, met aroma- en lichttherapie en relaxerende muziek op de achtergrond.

Drankenautomaat:
Ook als de cafetaria nog niet bemand is, kan je er een fris drankje kopen in onze drankenautomaat.

linkedin