Keuken:
Elke dag wordt er een verse en verzorgde maaltijd bereid. Er kan steeds rekening gehouden worden met een persoonlijk dieet. Ook bewoners van de assistentiewoning kunnen via onze keuken een warme maaltijd ontvangen.

Eigen infokrant:
Tweemaandelijks worden de bewoners en familieleden op de hoogte gebracht van het leven binnen het woonzorgcentrum. Je vindt er o.a. verjaardagen en foto's van activiteiten in terug.

Kapsalon:
Meermaals per week komt de kapper langs om het kapsalon binnen het woonzorgcentrum te openen. Ook bewoners van de assistentiewoningen zijn hier welkom.

Animatie:
Om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden hebben we een gespecialiseerd team van ergotherapeuten. Dagelijks wordt er een activiteit georganiseerd. De ene keer al wat groter dan de andere keer. Denk maar aan: het maandelijks verjaardagsfeest, bingo, spaghettifestijn, ritje in de huifkar,...

Rokersruimte:
Er mag niet gerookt worden in het woonzorgcentrum. Maar omdat niet iedereen het roken kan afleren, hebben we ook een aangepaste rokersruimte voorzien.

Receptie:
Hier kan u terecht voor alle nuttige inlichtingen. De receptie is dagelijks bemand doorlopend tussen 8u en 17u.

Kapel:
Een sfeervolle ingerichte kapel geeft de bewoners de mogelijkheid tot dagelijks gebed en bezinning. Wekelijks is er een eucharistieviering waar zowel bewoners als familieleden en buurtbewoners welkom zijn.

Polyvalente zaal met bar:
De polyvalente zaal biedt een ideale ruimte voor een tal van activiteiten. Iedere middag functioneert ze ook als cafetaria waar bewoners en/of familieleden iets kunnen drinken.

Beschermde afdeling met eigen terras:
De beschermde afdeling (Polderland) voor personen met dementie heeft een eigen terras waar bewoners vrij kunnen rondlopen. Dit geeft ze een gevoel van vrijheid in een beschermde omgeving.

WIFI:
Alle bewoners en bezoekers kunnen steeds gebruik maken van het gratis netwerk. De code kan bekomen worden aan het onthaal.

Drankenautomaat:
Ook als de cafetaria nog niet open is, kan je een fris drankje kopen. De drankenautomaat bevindt zich in de cafetaria.

Demiclowns

Demiclowns vzw is een jong, sociaal – maatschappelijke onderneming die psychische zorg aanbiedt voor personen met dementie en hun omgeving.

“Dementie ligt hen nauw aan het hart. Ze weten wat het is om niet meer herkend te worden.”

Naast de passie voor het vak, werden Lore en Lara zelf geconfronteerd met dementie. Hun beide oma’s werden getroffen door de ziekte.

Demiclowns biedt therapeutische zorg vanuit de rol van clown aan personen met dementie, ze zijn vaste gasten in ons WZC.

linkedin