Fietstocht met de Moerbezen : Breskens-Knokke

Onze derde fietstocht met de Moerbezen dreigde wel in het water te vallen!

Dit is wel letterlijk te nemen, want de hemelsluizen waren volledig geopend op zaterdag 17 augustus.

Na hete zomerdagen, met veel droogte, leek die zaterdag wel dé uitzondering te zijn! Maar mensen uit de zorg, en familie, zijn wel wat méér gewoon, dan wat ordinaire regenbuien! Met veel moed op verbetering, vertrokken we richting Breskens, met de auto's. Dankzij de directie van het MVH konden we gebruik maken van het busje om de fietsen mee te vervoeren tot aan Breskens.

Net toen we de auto uitstapte werden we getrakteerd op een heuse plensbui. De lucht was grijs en grauw, en het zag er niet naar uit dat de bui vlug zou overgaan. Gelukkig was er een koffiehuis vlakbij, en liepen we op een" hazenloopje" daar naartoe . Na zowat een uurtje leek de bui gestopt te zijn, en haasten we ons naar de fietsen. Maar helaas, was de droogte van korte duur😩. Even werd er overlegd wat we gingen doen, en uiteindelijk hebben we toch besloten dat we het er maar op gingen wagen om de regen te trotseren.

Na een tijdje hielden we het droog! Zo fietsten we langs Groede, De Zwarte Sluis, Cadzand, tot we in Knokke aankwamen op de ijshoeve : De Hazenrug! Hazenrug is bekend om zijn artisanaal ijs. Dat hebben we dan ook mogen smaken! Superlekkere ijsjes van oa vlierbloemen en bessen.

De terugweg verliep vlot, vooral door de felle "meewind".

In het strandpaviljoen Breskens waren ze heel tevreden ons terug te zien! Daar konden we genieten van heerlijke mosselen en visgerechten.

Het was opnieuw een hele leuke dag, ondanks de natte start!

Tot volgend jaar........?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin