In de 66 assistentieflats leven senioren zelfstandig. 32 asssistentiewoningen zijn 26 jaar geleden gebouwd. De flats van toen zijn nog steeds in trek. Ons Zomerheem was toen een pionier in de streek.

De vergrijzing van de bevolking zet zich door. Senioren zijn vaak nog op hoge leeftijd actief. Maar toch denken ze aan de toekomst en kijken uit hoe ze veilig en aangepast kunnen wonen. Meer nog, ze staan stil hoe ze zorg wensen en kunnen krijgen.

In 2020 zijn 34 nieuwe assistentiewoningen in gebruik genomen. De bewoners hebben een 24u op 24u permanentie van het wzc. Dagelijks zijn er verse maaltijden te verkrijgen, kan men beroep doen op poetsdienst en technische dienst. De woningassistent regelt de zorgcoördinatie. Het gebouw heeft drie bouwlagen en een ondergrondse parkeergarage met 16 ruime parkeerplaatsen. Iedere woning heeft een woonkamer met ingerichte keuken, een tweepersoonsslaapkamer, aangepast sanitair, een berging en een rolstoeltoegankelijk terras of eigen tuintje. De woningen kijken uit op de Dreef of hebben uitzicht op de mooie tuin van het rusthuis.
Er zijn ruimere flats van 75 m². Negen flats hebben een tweede slaapkamer die ook kan ingericht worden als zorgkamer. Naast de dienstverlening van het nabijgelegen woonzorgcentrum beschikken de assistentiewoningen over extra faciliteiten. Zo is er een ruimte polyvalente zaal (135 m²) met terras in de Dreef, een bureau voor zorgcoördinatie, een badkamer met hoog-laagbad, een fietsenberging met oplaadpunt. Het complex is volledig rolstoeltoegankelijk. Er is veel belang gehecht aan veiligheid. Zo is er toegangscontrole en camerabewaking. Rond het gebouw zijn er bijkomende parkeerplaatsen die aansluiten op de bestaande parking en geïntegreerd zijn in het mooie park.

linkedin