Keuken:
Elke dag wordt er een verse en verzorgde maaltijd bereid in onze keuken. Er kan steeds rekening gehouden worden met een persoonlijk dieet. Ook bewoners van de assistentiewoningen kunnen via onze keuken een warme maaltijd ontvangen.

Eigen infokrant:
Om de 2 maand worden de bewoners en familieleden op de hoogte gebracht van het leven binnen het woonzorgcentrum. Je vindt er o.a. verjaardagen en foto's van activiteiten in terug.

Kapsalon:
In Ons Zomerheem zijn 4 kappers tewerk gesteld. Op maandag en dinsdag kan je terecht bij Linda, woensdag is Sofie aanwezig en op donderdag en vrijdag zal je er Carine vinden. Om de 2 weken komt in ons huis Gilbert langs voor het haar van onze mannen te knippen. Ook bewoners van de assistentiewoningen zijn hier welkom.

Animatie:
Om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden hebben we een gespecialiseerd team van ergotherapeuten. Dagelijks wordt er een activiteit georganiseerd. De ene keer al wat groter dan de andere keer. Denk maar aan: het maandelijks zitdansen en de jarigen van de maand, kook- en bakactiviteiten, eetfestijnen, reminiscentieactiviteiten, sport en spel, ... .

Rokersruimte:
Er mag niet gerookt worden in het woonzorgcentrum. Maar omdat niet iedereen het roken kan afleren, beschikken we over een aparte rokersruimte die u naast onze fietsenstalling kan vinden.

Receptie:
Hier kan u terecht voor alle nuttige inlichtingen. De receptie is dagelijks bemand tussen 8u30 en 18u.

Bidruimte en Kapel:
De bidruimte geeft onze bewoners de mogelijkheid tot dagelijks gebed en bezinning. Elke woensdag vindt erom 10u30 een gebedsdienst plaats. Wij beschikken ook over een kapel waar er om de twee weken een eucharistieviering doorgaat op zondag waar zowel bewoners als familieleden en buurtbewoners welkom zijn.

Polyvalente zaal met bar:
De polyvalente zaal biedt een ideale ruimte voor tal van activiteiten. Iedere middag functioneert ze ook als cafetaria waar bewoners en/of familieleden iets kunnen drinken. De cafetaria is op van 14u00 tot 18u00.

Veilige tuin met terras:
De gesloten afdeling heeft een eigen tuin waar bewoners vrij kunnen rondlopen. Dit geeft ze een gevoel van vrijheid in een beschermde omgeving.

WIFI:
Alle bewoners en bezoekers kunnen steeds gebruik maken van het gratis netwerk. De code kan bekomen worden in de cafetaria, aan het onthaal of in de verpleegpost.

Drankenautomaat:
Ook als de cafetaria nog niet open is, kan je een fris drankje kopen. De drankenautomaat bevindt zich in de gang tussen de cafetaria en de keuken.

Duofiets:
De duofiets wordt in ons huis gebruikt door de kine, onze ergotherapauten en het verplegend personeel. Het is belangrijk om onze bewoners zoveel mogelijk te laten bewegen. Onze fiets kan je meestal in beweging zien van april tot oktober.

linkedin