In de zomervakantie worden onze teams ondersteund met heel wat studenten. Lees hier de getuigenis van Febe, zij deed een vakantiejob in het kineteam.

Zo maakt het multidisciplinair team van Sint-Jozef de oude dag een mooie dag.

Mijn naam is Febe, ik ben 21 jaar en kom uit Drongen. Ik heb de eerste twee weken van augustus vakantiewerk gedaan in wzc Sint-Jozef, dit jaar het derde jaar op rij. Mijn tante, Ann Neyt, heeft zo wat heel haar carrière in Sint-Jozef gewerkt als kinesitherapeut. Ze vroeg mij of ik het zou zien zitten om vakantiejob bij Sint-Jozef te doen. Zo belandde ik 2 zomers geleden aan haar zijde als logistieke hulp bij de kinesitherapie. Nu heb ik mijn bachelordiploma, dus kan ik de mensen nu ook behandelen. Dit zou de derde zomer aan haar zijde zijn, maar de natuur heeft er anders over beslist. Toen ik haar bezocht in het UZ na te horen te krijgen dat ze niet meer zou genezen, stond ik totaal ontmoedigd met knikkende knieën en waterige ogen aan haar bed . Zoals we ze kennen pakte ze gewoon mijn hand vast en zei ze 'Hiere, mijn kinéhanden krijgt ge al, gaat gij daar maar uw meetje haar werk gaan voortzetten!' Zo sta ik hier nu, met zoveel mooie herinneringen aan mijn tante. Ik vind het leuk, te werken op de plaats waar zij zoveel tijd heeft doorgebracht, een plaats waar bewoners en personeel nog eens aan haar te denken. Ik heb veel van mijn tante geleerd: de bewoners mobiel houden, de spieren optrainen in de mate van het mogelijke, de uithouding bevorderen, valpreventie geven aan de mensen die alleen rondlopen, het rechtstaan en het stappen stimuleren. Dat is niet alleen superbelangrijk om de kwaliteit van leven enorm op te krikken, maar ook voor de zelfbeleving en de autonomie van de bewoners. Mensen die zelf – met of zonder steun – kunnen rechtstaan zijn ook voor de verzorging een grote hulp. Zo maakt het multidisciplinair team van Sint-Jozef de oude dag een mooie dag.

De werkdag start om 5 voor 8 met een briefing, ondertussen komen onze vaste fietsers al binnen. De hele dag door is het een komen en gaan van bewoners. De dag vliegt voorbij! Ik werk nu al 3 jaar in Sint-Jozef. Dat maakt het makkelijk aangezien ik de mensen ondertussen wel al ken. De sfeer is er erg fijn, dynamisch en hartelijk. Ik kan goed lachen met de bewoners en het personeel. Mijn toekomst werd al eens voorspeld door een waarzegster, en gek genoeg zat ze er niet ver van!

Mijn bachelor in de kinesitherapie heb ik al behaald, vanaf volgend academiejaar begin ik aan de master 'revalidatie en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen' met de keuzevakken van 'inwendige aandoeningen'. Heel erg spannend, ik heb er zin in!

Misschien ga ik na mijn master nog chiropraxie gaan studeren in Parijs. Dit is een driejarige opleiding. Misschien vind ik op een stage mijn roeping, misschien ga ik in een groepspraktijk werken. Wat de toekomst zal bieden is nog wat onduidelijk voor mij! Wat ik wel weet is dat ik het nu erg naar mijn zin heb en dat ik de richting zal nemen waarin ik me het gelukkigst zal voelen!

Ik geef ook nog leiding in de scouts en mijn totemnaam is Lijster, zo ben ik de vrolijke Lijster in het kineteam van Sint-Jozef!

Het is superbelangrijk om de kwaliteit van leven, zelfbeleving en autonomie van de bewoners op te krikken!
linkedin