Zaterdag 2 maart startte de week van de vrijwilliger. Wist je dat er in Ons Zomerheem maar liefst 60 vrijwilligers actief zijn en meer dan 30 taken op zich nemen? Omdat we hun hulp erg waarderen nodigden we hen vandaag reeds uit voor een dankdag. We gingen van start met een welkomstwoord van de directie en een korte bezinning rond het thema van de dag “Een lach en een traan”.

Nadien werd de grote groep opgesplitst en kregen ze, via een doorschuifststeem, 3 vormingen aangeboden. Een vorming rond afscheid nemen en palliatieve zorg, een vorming rond dementie en de visie van de demiclowns en een rolstoeltraining. De vrijwilligers vonden het erg interessant, stelden veel vragen en leerden veel bij.

Na het vele luisteren was het tijd voor een aperitief uitgeschonken door onze opnameverantwoordelijke Marie-Anne en haar opvolger Veerle. De keukenpieten waren ondertussen druk in de weer met het klaarmaken van een fantastische maaltijd. Venkelsoep met bieslookroom werd door de koks zelf geserveerd. Nadien namen de directieleden en diensthoofden de bediening over en ze bezorgden de vrijwilligers een glaasje wijn voor bij het hoofdgerecht: Kalkoensteak met Rocquefortsaus, veenbessensaus, gestoofde peertjes en kroketjes. Superlekker.

Na de middag was het tijd om de beentjes wat te strekken en rond 14 uur was er de vrijwilligersquiz. Een quiz boordevol vragen over de vrijwilligers, de vele taken en hier en daar een vraagje over de dag zelf! De vrijwilligers vonden het een leuke manier om eens andere vrijwilligers te leren kennen en genoten van het samenhorigheidsgevoel. Iedereen was een winnaar, maar het groepje van Christine, Lutgarde, Denise en Paula behaalde toch de eerste prijs, een symbolische, lekkere euro en een medaille. Als afsluiter was er koffie met frangipannetaart.

Deze dag stond in het teken van “Een lach en een traan” en werd volledig uitgewerkt met smiley’s. De uitnodiging, de groepsverdeling, het servet, de quiz,… alles. Lachende smiley’s weliswaar. Het kon dus ook niet anders dan dat de vrijwilligers als attentie ook een klein maar fijn zakje kregen met allerlei thema gebonden items. Een smiley … we zagen dit niet alleen gedurende de dag op allerlei voorwerpen of drukwerk, we zagen het ook op de gezichten van onze vrijwilligers!

Veerle en Katleen, de vrijwilligersverantwoordelijken, zijn dankbaar voor alle hulp die ze kregen bij het organiseren van deze dankdag. Hartelijk dank aan allen die op een of andere manier geholpen hebben om er een fantastische dag van te maken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

linkedin