Terug naar overzicht

Vaccinatie brengt hoop… een belangrijke stap naar een normale werking

Vaccinatie brengt hoop… belangrijke stap naar een normale werking

Op 13 maart 2020 werden alle woon- zorgcentra gesloten. We wisten toen niet wat ons allemaal stond te wachten. We dachten dat het ‘griepje’ binnen enkele weken zou verdwijnen. Niets is minder waar. Ook Ons Zomerheem ontsnapte niet aan de gevolgen van het virus. Spijtig genoeg moesten we ook afscheid nemen van bewoners. Nu een jaar later bepaalt dit virus nog steeds ons leven.

Maar toch…. In januari werden de eerste vaccins geleverd. Op enkele uitzonderingen na zijn alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers in het woon- zorgcentrum gevaccineerd!

Dit maakt veel mogelijk: het kapsalon ging open, de pedicures maken afspraken, de bezoekregeling is verruimd en de dagverzorging is heropend. Hopelijk kunnen we binnenkort de cafetaria heropenen. Iets om naar uit te zien!

Spijtig genoeg was er de laatste week ook minder goed nieuws. Ondanks ons aandringen bleef de vaccinatie in onze assistentiewoningen uit. We kregen een uitbraak in de GAW Azalea. Daar werden 23 bewoners besmet. De meeste bewoners hebben milde symptomen, sommigen zijn goed hersteld. 4 bewoners werden voor verzorging opgenomen in het ziekenhuis en spijtig genoeg namen we afscheid van 3 bewoners. We bieden aan de getroffen families en de medebewoners ons oprecht medeleven aan. Er gebeuren bijzondere inspanningen om de dienstverlening aan te passen en verdere besmetting tegen te gaan. Er is ook extra aandacht voor bewoners en we trachten antwoord te geven op hun zorgen en vragen.

Deze week werden 78 vaccins geleverd. Alle bewoners van de assistentiewoningen De Dreef hebben hun eerste vaccin gekregen. In de GAW Azalea zijn er ook al 18 bewoners gevaccineerd en 8 gasten van de dagverzorging waren enthousiast voor hun eerste vaccin. Men ziet in dat vaccinatie de enige uitweg is!

Laat ons de gevraagde maatregelen verder goed opvolgen, dan komt het allemaal weer goed!

Met vriendelijke groet

De directie

linkedin